settings icon
share icon

Најчесто задавани прашања

Дали човекот, кој е спасен еднаш е спасен засекогаш?

Што се случува после смртта?

Какво е христијанското разбирање за самоубиството? Што вели Библијата за самоубиството?

Дали има библиско потврдување за сигурноста на вечниот живот?

Што означува крштавањето на христијанинот?

Што Библијата учи за Тројството?

Дали на ист Бог се поклонуваат христијаните и муслиманите?

Што се кажува во Библијата за разводот и за стапување во друг брак?

Што вели Библијата за сексот пред брак?

Што вели Библијата за жените пастори / проповедници и жените, кои имаат дадена служба?

Што вели Библијата за давањето на десеток?

Што се зборува во Библијата за пиењето на алкохол?

Што вели Библијата за коцкањето? Дали коцкањето е грев?

Што вели Библијата за тетовирањето и за перфорирањето на телото?

Што вели Библијата за мешаните бракови?

Каде беше Исус три дена помеѓу Неговата смрт и воскресението?

Што е дарот на зборување на јазици?

Дали домашните миленици / животните ќе отидат во рајот?

Што кажува Библијата за диносаурусите? Дали Библијата воопшто зборува за диносаурусите?

Која била жената на Каин? Дали таа била негова сестра?

Што вели Библијата за хомосексуалноста? Дали хомосексуалноста е грев?

Дали според Библијата мастурбацијата е грев?вратете се назад на основната македонска страница

Најчесто задавани прашања
© Copyright Got Questions Ministries