settings icon
share icon

Pregled Biblije

српски

Dobar sažetak/pregled Biblije je teško postići. Biblija se sastoji iz 2 zaveta, 66 različitih knjiga, 1189 poglavlja, 31173 stiha, i 773692 reči. Različite biblijske knjige obuhvataju različite teme i namenjene su različitoj ciljnoj grupi. Oko 40 ljudi su pisali biblijske knjige u periodu od približno 1500 godina. Sažetak/pregled celokupne Biblije je samim tim veliki poduhvat.

Istovremeno, Sveti Duh je bio “nadahnjujući” autor Biblije. Bog je “nadahnuo” Svoju Reč i upotrebio je proroke i apostole da zapiše Svoju Reč (2. Timoteju 3:16-17; 2. Petrova 1:21). Osim toga, svi oni koji veruju u Isusa Hrista imaju Sveti Duh u sebi (Rimljani 8:9; 1. Korićanima 12:13). Sveti Duh želi da nam pomogne da razumemo Bibliju (1. Korićanima 2:10-16).

Svrha prikaza našeg sažetka/pregleda Biblije je da pruži osvovnu pozadinu svake biblijske knjige. Za svaku biblijsku knjigu će biti naveden autor, datum pisanja, svrha pisanja, ključni stihovi, i kratak sažetak. Mi se iskreno nadamo da će Vam prikaz našeg sažetka/pregleda Biblije pomoći da bolje razumete Bibliju, i da će Vas ohrabriti da proučavate Bibliju na dublji način.

English

Sažetak Starog Zaveta

Sažetak Novog ZavetaVrati se na Srpsku stranu

Pregled Biblije
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries