settings icon
share icon

Преглед Библије

srpski
Одговор


Добар сажетак/преглед Библије је тешко постићи. Библија се састоји из 2 завета, 66 различитих књига, 1189 поглавља, 31173 стиха, и 773692 речи. Различите библијске књиге обухватају различите теме и намењене су различитој циљној групи. Око 40 људи су писали библијске књиге у периоду од приближно 1500 година. Сажетак/преглед целокупне Библије је самим тим велики подухват.

Истовремено, Свети Дух је био “надахњујући” аутор Библије. Бог је “надахнуо” Своју Реч и употребио је пророке и апостоле да запише Своју Реч (2. Тимотеју 3:16-17; 2. Петрова 1:21). Осим тога, сви они који верују у Исуса Христа имају Свети Дух у себи (Римљани 8:9; 1. Корићанима 12:13). Свети Дух жели да нам помогне да разумемо Библију (1. Корићанима 2:10-16).

Сврха приказа нашег сажетка/прегледа Библије је да пружи освовну позадину сваке библијске књиге. За сваку библијску књигу ће бити наведен аутор, датум писања, сврха писања, кључни стихови, и кратак сажетак. Ми се искрено надамо да ће Вам приказ нашег сажетка/прегледа Библије помоћи да боље разумете Библију, и да ће Вас охрабрити да проучавате Библију на дубљи начин.

Сажетак Старог Завета

Сажетак Новог ЗаветаВрати се на Српску страну

Преглед Библије
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries