settings icon
share icon
Pitanje

Imaš li Večni Život?

српски

Odgovor


Biblija jasno pokazuje put do večnog života. Prvo, moramo da priznamo da smo zgrešili protiv Boga: „Svi su zgrešili i tako su lišeni slave Božije“ (Rimljanima 3,23). Mi smo svi uradili nešto što je neugodno Bogu, zbog čega zaslužujemo kaznu. S obzirom da su svi naši gresi u krajnjoj liniji protiv večnog Boga, samo večna kazna je zadovoljavajuća. „Smrt je, naime plata za greh, a blagodatni dar Božiji je - večni život u Hristu Isusu, Gospodu našem“ (Rimljanima 6,23).

Međutim, Isus Hristos, bezgrešni (1. Petrova 2,22), večni Božiji Sin je postao čovek (Jovan 1,1. 14) i umro da bi platio naš greh. „Ali Bog pokazuje svoju ljubav prema nama time što je Hristos umro za nas kad smo još bili grešnici.“ (Rimljanima 5,8). Isus Hristos je umro na krstu (Jovan 19,31-42), preuzimajući kaznu koju mi zaslužujemo (2. Korinćanima 5,21). Tri dana kasnije On je ustao iz mrtvih (1. Korinćanima 15,1-4), dokazujući svoju pobedu nad grehom i smrću. „Koji nas je po svojoj velikoj milosti – uskrsom Isusa Hrista iz mrtvih – ponovo rodio za živu nadu“ (1. Petrova 1,3).

Verom, moramo da se odreknemo našeg greha i okrenemo se ka Hristu za spasenje (Dela 3,19). Ako se pouzdamo u Njega, verujući da je umro na krstu da bi platio naše grehe, biće nam oprošteno i imaćemo večni život na nebu. „Jer je Bog tako zavoleo svet da je svog jedinorodnog Sina dao, da svaki - ko veruje u Njega - ne propadne, nego da ima večni život“ (Jovan 3,16). „Ako, dakle, svojim ustima ispovediš da je Isus Gospod i poveruješ u svom srcu da ga je Bog vaskrsao iz mrtvih, bićeš spasen“ (Rimljanima 10,9). Jedino vera u svršeno Hristovo delo na krstu je istinski put do večnog života! „Jer ste posredstvom vere blagodaću spaseni, i to nije od vas, - Božiji je dar; ne od dela, da se niko ne pohvali“ (Efescima 2,8-9).

Ako želis da primiš Isusa Hrista kao svog Spasitelja, evo jedne molitve kao primer. Upamti, izgovaranje ove ili bilo koje druge molitve te neće spasiti. Samo verom u Hrista možeš biti spasen od greha. Ova molitva je jednostavno samo način da pokažeš Bogu svoju veru u Njega i da mu se zahvališ za tvoje spasenje. „Bože, znam da sam zgrešio protiv tebe i da zaslužujem da budem kažnjen. Ali je Isus Hristos preuzeo kaznu koju ja zaslužujem, tako da mi verom u Njega može biti oprošteno. Ja se okrećem od svojih greha i pouzdam se u Tebe za svoje spasenje. Hvala ti za Tvoju predivnu blagodat i oproštenje – dar večnog života! Amin!“

Da li si poverovao u Isusa Hrista zbog onog što si ovde pročitao? Ako jesi, molim te klikni na “Poverovao sam u Isusa Hrista danas” ikonu dole.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Imaš li Večni Život?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries