Прашања во врска со Врски


Што вели Библијата за сексот пред брак?

Дали е во ред за Христијанин да се гледа или венчава со не-Христијанин?

Што Библијата вели за состанувањето/додворување?

Како можам да се подготвам за брак?

Кое е соодветното ниво на интимност пред бракот?

Како можам да знам дали сум заљубен?

Дали е погрешно за пар да живее заедно пред брак?


вратете се назад на основната македонска страница

Прашања во врска со Врски