settings icon
share icon
Pitanje

Šta predstavlja znak zveri (666)?

српски

Odgovor


Glavni paragraf u Bibliji gde se spominje “znaka zveri “ je Otkrivenje 13:15-18. Druge preporuke mogu se naći u Otkrivenju 14:9,11; 15:2; 16:2; 19:20, i 20:4. Ovaj znak tumači se kao pečat-obeležje za sledbenike Antihrista i lažnog proroka ( Antihristov govornik). Lažni prorok (druga zver) je onaj koji izaziva ljude da slede ovaj znak. Ovaj znak se doslovno nalazi na ruci ili na čelu i u ni u kom slučaju to nije karta koju neko nosi.

Savremena dostignuća u tehnologiji implantacije medicinskih čipova su povećali interes prema znaku zveri koji se spominje u Otkrivenju poglavlje 13. Moguće je da tehnologija kojoj smo mi svedoci danas predstavlja početnu fazu koja će se kasnije koristiti kao znak zveri. Važno je shvatiti da medicinski implatantant čip nije znak zveri. Znak zveri biće nešto što će biti dato samo onima koji obožavaju Antihrista. Da imaš medicinski ili finansijski mikro čip umetnut na desnoj ruci ili na čelu ne znači da imaš znak zveri. Znak zveri biće identifikacija kraja sveta koju će Antihrist zahtevati od svih koji žele da prodaju ili da kupuju, i biće data samo onima koji obožavaju Antihrista.

Veliki broj dobrih tumača Otkrivenja imaju različita mišljenja u odnosu na pravu prirodu znaka zveri. Pored implantiranog čipa, druge pretpostavke uključuju mogućnost lične karte, mikro čipa, bar koda koji je istetoviran na koži, ili prosto oznaku koja identifikuje nekog koji je sledbenik Antihristovog carstva. Poslednja pretpostavka nema mnogo mogućnosti za špekulaciju iz prostog razloga da ne dodaje više informacija nego što nam Biblija pruža. Drugim rečima, sve ove stvari su moguće ali su u suštini samo pretpostavke. Nećemo posvetiti previše vremena razmatrajući ove sitne detalje.

Značenje oznake 666 takođe je misterija. Neki misle da postoji veza između 6-og Juna 2006-06/06/06. Međutim u Otkrivenju poglavlja 13, broj 666 identifikuje čoveka a ne datum. Otkrivenje 13:18 nam govori “Ovde je mudrost: Ko ima um, neka izračuna broj zveri; jer je broj čovekov, i broj njezin je 666. “Nekako broj 666 je identifikacija Antihrista. Vekovima Biblijski tumači pokušavaju da identifikuju određenje individue sa brojem 666. Ništa nije dovoljno ubedljivo. Iz tog razloga Otkrivenje 13:18 kaže da broj traži mudrost. Kada Antihrist bude otkriven (druga poslanica Solunjanima 2:3-4), biće jasno ko je on i kako ga broj 666 ga identifikuje.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Šta predstavlja znak zveri (666)?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries