settings icon
share icon
Питање

Шта представља знак звери (666)?

srpski
Одговор


Главни параграф у Библији где се спомиње “знака звери “ је Откривење 13:15-18. Друге препоруке могу се наћи у Откривењу 14:9,11; 15:2; 16:2; 19:20, и 20:4. Овај знак тумачи се као печат-обележје за следбенике Антихриста и лажног пророка ( Антихристов говорник). Лажни пророк (друга звер) је онај који изазива људе да следе овај знак. Овај знак се дословно налази на руци или на челу и у ни у ком случају то није карта коју неко носи.

Савремена достигнућа у технологији имплантације медицинских чипова су повећали интерес према знаку звери који се спомиње у Откривењу поглавље 13. Могуће је да технологија којој смо ми сведоци данас представља почетну фазу која ће се касније користити као знак звери. Важно је шватити да медицински имплатантант чип није знак звери. Знак звери биће нешто што ће бити дато само онима који обожавају Антихриста. Да имаш медицински или финансијски микро чип уметнут на десној руци или на челу не значи да имаш знак звери. Знак звери биће идентификација краја света коју ће Антихрист захтевати од свих који желе да продају или да купују, и биће дата само онима који обожавају Антихриста.

Велики број добрих тумача Откривења имају различита мишљења у односу на праву природу знака звери. Поред имплантираног чипа, друге претпоставке укључују могућност личне карте, микро чипа, бар кода који је истетовиран на кожи, или просто ознаку која идентификује неког који је следбеник Антихристовог царства. Последња претпоставка нема много могућности за шпекулацију из простог разлога да не додаје више информација него што нам Библија пружа. Другим речима, све ове ствари су могуће али су у суштини само претпоставке. Нећемо посветити превише времена разматрајући ове ситне детаље.

Значење ознаке 666 такође је мистерија. Неки мисле да постоји веза између 6-ог Јуна 2006-06/06/06. Међутим у Откривењу поглавља 13, број 666 идентификује човека а не датум. Откривење 13:18 нам говори “Овде је мудрост: Ко има ум, нека израчуна број звери; јер је број човеков, и број њезин је 666. “Некако број 666 је идентификација Антихриста. Вековима Библијски тумачи покушавају да идентификују одређење индивидуе са бројем 666. Ништа није довољно убедљиво. Из тог разлога Откривење 13:18 каже да број тражи мудрост. Када Антихрист буде откривен (друга посланица Солуњанима 2:3-4), биће јасно ко је он и како га број 666 га идентификује.Врати се на Српску страну

Шта представља знак звери (666)?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries