settings icon
share icon
Pitanje

Da li će u zadnja vremena biti izgrađen hram u Jerusalimu?

српски

Odgovor


Sveto pismo pominje da će se u zadnja vremena neki događaji odvijati u hramu u Jerusalimu (Danilo 9:27; Matej 24:15). 2. Solunjanima 2:4, govoreći o Antihristu, kaže: „Koji se protivi i diže na sve što se naziva Bogom ili svetinjom, tako da će sesti u hram Božiji i samoga sebe predstavljati — da je on Bog." Pre nego što se dese neke stvari u zadnjim vremenima, hram mora da postoji u Jerusalimu. To će biti treći hram – prvi je bio Solomonov, drugi Zorovaveljev, koji je Irod kasnije proširio.

Još uvek postoji „mali problem", a to je islamska Kupola na steni koja je na mestu gde je trebalo da bude jevrejski hram. Muslimani veruju da je ovo mesto sa koga se Muhamed uzneo na nebo i tako je postao najveća islamska svetinja. Sa obzirom na današnju političku klimu nezamislivo je da bi Jevreji preuzeli ovo mesto i tamo napravili hram. Međutim, pre ili tokom Velike nevolje hram će biti izgrađen, najverovatnije zbog Antihristovog zaveta sa Izraelom (Danilo 9:24-27).

Izgradnja jevrejskog hrama će biti sigurna indikacija da se ispunjavaju proroštva zadnjih vremena. Tokom perioda Velike nevolje Antihrist će skrnaviti svojom „gnusobom pustoši", o čemu Hristos govori u Marku 13:14. Uznesenje bi moglo da se desi svakog časa – izgradnja hrama ne mora da se desi pre toga – zato bi trebalo da budemo spremni.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li će u zadnja vremena biti izgrađen hram u Jerusalimu?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries