settings icon
share icon
Питање

Да ли ће у задња времена бити изграђен храм у Јерусалиму?

srpski
Одговор


Свето писмо помиње да ће се у задња времена неки догађаји одвијати у храму у Јерусалиму (Данило 9:27; Матеј 24:15). 2. Солуњанима 2:4, говорећи о Антихристу, каже: „Који се противи и диже на све што се назива Богом или светињом, тако да ће сести у храм Божији и самога себе представљати — да је он Бог." Пре него што се десе неке ствари у задњим временима, храм мора да постоји у Јерусалиму. То ће бити трећи храм – први је био Соломонов, други Зоровавељев, који је Ирод касније проширио.

Још увек постоји „мали проблем", а то је исламска Купола на стени која је на месту где је требало да буде јеврејски храм. Муслимани верују да је ово место са кога се Мухамед узнео на небо и тако је постао највећа исламска светиња. Са обзиром на данашњу политичку климу незамисливо је да би Јевреји преузели ово место и тамо направили храм. Међутим, пре или током Велике невоље храм ће бити изграђен, највероватније због Антихристовог завета са Израелом (Данило 9:24-27).

Изградња јеврејског храма ће бити сигурна индикација да се испуњавају пророштва задњих времена. Током периода Велике невоље Антихрист ће скрнавити својом „гнусобом пустоши", о чему Христос говори у Марку 13:14. Узнесење би могло да се деси сваког часа – изградња храма не мора да се деси пре тога – зато би требало да будемо спремни.

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли ће у задња времена бити изграђен храм у Јерусалиму?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries