settings icon
share icon
Pitanje

Da li Bog obećava da neće dati više nego što možemo da podnesemo?

српски

Odgovor


Prva Korinćanima 10:13 kaže: „ Snašlo vas je samo ljudsko kušanje. A Bog je veran, pa vas neće ostaviti da trpite iskušenja više nego što možete, nego će učiniti i kraj sa iskušenjima, da možete podneti". Sveto pismo nas uči jednom moćnom principu. Ako pripadamo Njemu, Bog neće dozvoliti da,u naš život, uđe bilo koja poteškoća koju nismo sposobni da nosimo.

Stoga, bilo šta što dođe u naš život, bilo šta što nas iskušava, bilo koja tragedija koja nas pogodi – mi smo sposobni da je prevaziđemo i postignemo duhovnu pobedu. To ne znači da će život uvek biti lak. Naprotiv – činjenica da nam je nekad potreban „izlaz" ukazuje da Bog ponekad dozvoljava da teška iskušenja dođu u naš život. Možda ne verujemo da možemo da ih prevaziđemo, možda sumnjamo u sopstevu snagu da ih nadvladamo, a možda i padnemo na testu. Ali, to ne znači, da nismo sposobni da nadvladamo to iskušenje. Štagod da je iskušenje, Bog nam obećava da ćemo biti u stanju da prevladamo.

Ali, šta znači „nadvladati" iskušenja? To znači da iskušenja ne nadvladaju našu veru ili naš položaj kao Božije dece i da izađemo iz iskušenja netaknuti. Naša večna sudbina nije u opasnosti , jer nas čuva Sveti Duh, koji nam je dat, kao zalog za naše spasenje (Efescima 1:13-14). Nijedno iskušenje ne može da nadvlada naše spasenje, jer naše spasenje je od Boga. Stoga, Božije dete će se održati kroz iskušenja, a čuvaće ga Božija ruka. Ovo je dokaz da je naše spasenje istinsko, a naša nagrada na nebu nas čeka. Jakovljeva 1:12 nam daje sigurnost: „Blažen je čovek koji istrajno podnosi iskušenje, jer će — kad postane prekaljen — primiti venac života, koji je Gospod obećao onima koji ga ljube".

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li Bog obećava da neće dati više nego što možemo da podnesemo?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries