settings icon
share icon
Питање

Да ли Бог обећава да неће дати више него што можемо да поднесемо?

srpski
Одговор


Прва Коринћанима 10:13 каже: „ Снашло вас је само људско кушање. А Бог је веран, па вас неће оставити да трпите искушења више него што можете, него ће учинити и крај са искушењима, да можете поднети". Свето писмо нас учи једном моћном принципу. Ако припадамо Њему, Бог неће дозволити да,у наш живот, уђе било која потешкоћа коју нисмо способни да носимо.

Стога, било шта што дође у наш живот, било шта што нас искушава, било која трагедија која нас погоди – ми смо способни да је превазиђемо и постигнемо духовну победу. То не значи да ће живот увек бити лак. Напротив – чињеница да нам је некад потребан „излаз" указује да Бог понекад дозвољава да тешка искушења дођу у наш живот. Можда не верујемо да можемо да их превазиђемо, можда сумњамо у сопстеву снагу да их надвладамо, а можда и паднемо на тесту. Али, то не значи, да нисмо способни да надвладамо то искушење. Штагод да је искушење, Бог нам обећава да ћемо бити у стању да превладамо.

Али, шта значи „надвладати" искушења? То значи да искушења не надвладају нашу веру или наш положај као Божије деце и да изађемо из искушења нетакнути. Наша вечна судбина није у опасности , јер нас чува Свети Дух, који нам је дат, као залог за наше спасење (Ефесцима 1:13-14). Ниједно искушење не може да надвлада наше спасење, јер наше спасење је од Бога. Стога, Божије дете ће се одржати кроз искушења, а чуваће га Божија рука. Ово је доказ да је наше спасење истинско, а наша награда на небу нас чека. Јаковљева 1:12 нам даје сигурност: „Блажен је човек који истрајно подноси искушење, јер ће — кад постане прекаљен — примити венац живота, који је Господ обећао онима који га љубе".Врати се на Српску страну

Да ли Бог обећава да неће дати више него што можемо да поднесемо?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries