settings icon
share icon
Pitanje

Šta je Veliko poslanje?

српски

Odgovor


Stihovi u Mateju 28:19-20 postali su poznati kao Veliko poslanje: "Zato idite i načinite sve narode mojim učenicima, krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha, učeći ih da drže sve što sam vam naložio; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka sveta.” Isus je ovu zapovest dao apostolima pre nego što se uzneo na nebo. U njoj je istakao šta očekuje od apostola i učenika po svom odlasku sa zemlje.

Interesantno je da je u starogrčkom tekstu jedina određena zapovest u ovim stihovima “načinite sve narode mojim učenicima”. Veliko poslanje nas obavezuje da stvaramo učenike kada nam je to globalna misija, ali i dok obavljamo svoje svakodnevne dužnosti. Kako da stvaramo učenike? Tako što ćemo ih krstiti i učiti svemu što je Isus naložio. “Načinite učenicima” je zapovest Velikog poslanja. “Zato idite”, “krsteći ih” i “učeći ih” su sredstva pomoću kojih ispunjavamo ovu zapovest.

Mnogi smatraju da Velikom poslanju pripada i stih Dela 1:8. „Nego ćete primiti silu - kad Duh Sveti siđe na vas, i bićete moji svedoci kako u Jerusalimu tako i po svoj Judeji, i Samariji, i sve do kraja zemlje.“ Veliko poslanje pokreće sila Svetog Duha. Mi treba da budemo svedoci za Hrista i ispunjavamo Veliko poslanje u svojim gradovima (Jerusalimu), u svojoj zemlji (Judeji i Samariji) i svugde gde nas Bog pošalje (sve do kraja zemlje).

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Šta je Veliko poslanje?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries