settings icon
share icon
Питање

Шта је Велико послање?

srpski
Одговор


Стихови у Матеју 28:19-20 постали су познати као Велико послање: "Зато идите и начините све народе мојим ученицима, крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа, учећи их да држе све што сам вам наложио; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка света.” Исус је ову заповест дао апостолима пре него што се узнео на небо. У њој је истакао шта очекује од апостола и ученика по свом одласку са земље.

Интересантно је да је у старогрчком тексту једина одређена заповест у овим стиховима “начините све народе мојим ученицима”. Велико послање нас обавезује да стварамо ученике када нам је то глобална мисија, али и док обављамо своје свакодневне дужности. Како да стварамо ученике? Тако што ћемо их крстити и учити свему што је Исус наложио. “Начините ученицима” је заповест Великог послања. “Зато идите”, “крстећи их” и “учећи их” су средства помоћу којих испуњавамо ову заповест.

Многи сматрају да Великом послању припада и стих Дела 1:8. „Него ћете примити силу - кад Дух Свети сиђе на вас, и бићете моји сведоци како у Јерусалиму тако и по свој Јудеји, и Самарији, и све до краја земље.“ Велико послање покреће сила Светог Духа. Ми треба да будемо сведоци за Христа и испуњавамо Велико послање у својим градовима (Јерусалиму), у својој земљи (Јудеји и Самарији) и свугде где нас Бог пошаље (све до краја земље).Врати се на Српску страну

Шта је Велико послање?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries