settings icon
share icon
Pitanje

Da li je večna sigurnost spasenja Biblijska?

српски

Odgovor


Kada ljudi upoznaju Hrista kao svog Spasitelja, oni ulaze u odnos sa Bogom koji im garantuje večnu sigurnost spasenja. Juda 24 objavljuje, "A onome koji može da vas sačuva od spoticanja i da vas postavi neporočne u klicanju pred svoju savu." Božija sila je u stanju da sačuva vernika od pada. I to zavisi od Njega, ne od nas, da nas postavi pred Njegovu slavnu prisutnost. Naša sigurnost spasenja je posledica toga da nas Bog čuva, a ne toga da mi održavamo naše spasenje.

Gospod Isus Hrist je objavio, "Dajem im večni život, pa neće nikada propasti, niti će ih iko oteti iz moje ruke. Moj Otac – koji mi dade – veći je od svih, i niko ne može da otima iz ruke moga Oca." (Jovan 10:28-29). I Isus i Otac su nas čvrsto stegli u svoje ruke. Ko uopšte može da nas odvoji od stiska Oca i Sina?

Efesci 4:30 nam kažu da su vernici "zapečaćeni za dan spasenja." Ako vernici ne bi imali večnu sigurnost spasenja, ne bi mogli da budu zapečaćeni do dana otkupljenja, već samo do dana kada bi zgrešili, otpali ili ne bi verovali. Jovan 3:15-16 nam kaže da ko god poveruje u Isusa Hrista će da "ima večni život." Ako bi nekom bio obećan večni život, a onda mu oduzet, on u stvari nikada i ne bi bio "večan". Ako sigurnost večnog spasenja nije istina, obećanja večnog života u Bibliji, bi bila greška.

Najsnažniji argument u korist večne sigurnosti spasenja je u Rimljanima 8:38-39, "Ubeđen sam naime, da nas ni smrt, ni život, ni anđeli, ni poglavarstva, ni sadašnjost, ni budućnost, ni sile, ni visina, ni dubina, niti kakvo drugo stvorenje, ne može rastaviti od Božije ljubavi, koja je u Hristu Isusu Gospodu našem." Naša večna sigurnost spasenja se osniva na Božijoj ljubav za one koji je On otkupio. Našu večnu sigurnost spasenja je otkupio Hrist, Otac obećao a zapečatio Sveti Duh.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li je večna sigurnost spasenja Biblijska?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries