settings icon
share icon
Питање

Да ли је вечна сигурност спасења Библијска?

srpski
Одговор


Када људи упознају Христа као свог Спаситеља, они улазе у однос са Богом који им гарантује вечну сигурност спасења. Јуда 24 објављује, "А ономе који може да вас сачува од спотицања и да вас постави непорочне у клицању пред своју саву." Божија сила је у стању да сачува верника од пада. И то зависи од Њега, не од нас, да нас постави пред Његову славну присутност. Наша сигурност спасења је последица тога да нас Бог чува, а не тога да ми одржавамо наше спасење.

Господ Исус Христ је објавио, "Дајем им вечни живот, па неће никада пропасти, нити ће их ико отети из моје руке. Мој Отац – који ми даде – већи је од свих, и нико не може да отима из руке мога Оца." (Јован 10:28-29). И Исус и Отац су нас чврсто стегли у своје руке. Ко уопште може да нас одвоји од стиска Оца и Сина?

Ефесци 4:30 нам кажу да су верници "запечаћени за дан спасења." Ако верници не би имали вечну сигурност спасења, не би могли да буду запечаћени до дана откупљења, већ само до дана када би згрешили, отпали или не би веровали. Јован 3:15-16 нам каже да ко год поверује у Исуса Христа ће да "има вечни живот." Ако би неком био обећан вечни живот, а онда му одузет, он у ствари никада и не би био "вечан". Ако сигурност вечног спасења није истина, обећања вечног живота у Библији, би била грешка.

Најснажнији аргумент у корист вечне сигурности спасења је у Римљанима 8:38-39, "Убеђен сам наиме, да нас ни смрт, ни живот, ни анђели, ни поглаварства, ни садашњост, ни будућност, ни силе, ни висина, ни дубина, нити какво друго створење, не може раставити од Божије љубави, која је у Христу Исусу Господу нашем." Наша вечна сигурност спасења се оснива на Божијој љубав за оне који је Он откупио. Нашу вечну сигурност спасења је откупио Христ, Отац обећао а запечатио Свети Дух.Врати се на Српску страну

Да ли је вечна сигурност спасења Библијска?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries