settings icon
share icon
Pitanje

Kako mogu da imam više vere?

српски

Odgovor


Svi Hrišćani žele, ili bi trebalo da žele da imaju više vere. Ali oni koji su predali svoje živote Hristu su shvatili da uspeh ne dolazi našom ljudskom zaslugom; uvek padamo. Prva Korinćanima 4:7 nas podseća: „ Šta ti daje prednost nad drugima? I šta to imaš, a da ti to nije dao Bog? Zašto se onda hvališ nečim što ti je Bog dao?" Bez Boga smo prepušteni sopstvenim resursima koji nas muče ponosom, tvrdoglavošću, ravnodušnošću, neosetljivošću i neuspehom. Jedini na koga možemo računati, ko nas apsolutno neće izneveriti, je Bog (Jevrejima 13: 5).

Početak našeg puta vere s Bogom zahteva da se potopimo u Njegovu Reč (Rimljanima 10:17; 1. Petrova 2: 2). Moramo poznavati Njegovu ljubav, Njegovu pravdu, Njegovu milost i Njegov plan. Moramo stvoriti odnos s Njim, kako bismo Ga mogli lično upoznati preko Njegovog Sina, Isusa Hrista (Jovan 17: 3). Trebali bismo tražiti od njega da nam se otkrije i da nas promeni. Biblija obećava da ako budemo tražili Boga, da ćemo ga i naći (Matej 7: 7). I ako mu dozvolimo, On će nas pretvoriti u nove ljude koji mogu znati Njegovu volju (Rimljanima 12: 2). Treba da budemo spremni da umremo svom starom ja i da se oslobodimo ponosa i sebičnosti koji su nas toliko dugo čuvali od Njega. Kako nas Bog menja, naučićemo da donosimo plod koji dolazi od Duha Svetoga, koji prebiva u svim hrišćanima (Galatima 5: 22-23; Jovan 14:17). I dok hodamo u Duhu, dopuštajući mu da kontroliše naš život, počećemo da mu verujemo. „Ukorenjeni i nazidani na njemu i učvršćeni u veri kako ste poučeni, obilno zahvaljujući (Kološanima 2: 7).

Ako će naše poverenje u Boga rasti, moramo naučiti da hodamo u veri, izlazeći iz zone udobnosti i rizikujući. Ako verujemo da će se Bog pobrinuti za ovaj dan, možemo biti slobodni da vršimo Njegovu volju, bez obzira na posledice. Kad god se suočimo sa iskušenjima, Bog će uvek pružiti izlaz kako ne bi bili poraženi (1. Korinćanima 10:13). Moramo tražiti taj izlaz i slaviti Boga kad ga nađemo. Prva Petrova 1: 7 kaže da će On upotrebiti iskušenja da ispita našu veru i da nas učini jačim hrišćanima; biće nam ukazana velika čast ako budemo mogli da stojimo čvrsto i da se ne pokolebamo. „ Dakle, vera dolazi preko poruke, a poruka posredstvom Hristove reči". (Rimljanima 10:17).

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Kako mogu da imam više vere?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries