settings icon
share icon
Питање

Како могу да имам више вере?

srpski
Одговор


Сви Хришћани желе, или би требало да желе да имају више вере. Али они који су предали своје животе Христу су шватили да успех не долази нашом људском заслугом; увек падамо. Прва Коринц́анима 4:7 нас подсец́а: „ Шта ти даје предност над другима? И шта то имаш, а да ти то није дао Бог? Зашто се онда хвалиш нечим што ти је Бог дао?" Без Бога смо препуштени сопственим ресурсима који нас муче поносом, тврдоглавошц́у, равнодушношц́у, неосетљивошц́у и неуспехом. Једини на кога можемо рачунати, ко нас апсолутно нец́е изневерити, је Бог (Јеврејима 13: 5).

Почетак нашег пута вере с Богом захтева да се потопимо у Његову Реч (Римљанима 10:17; 1. Петрова 2: 2). Морамо познавати Његову љубав, Његову правду, Његову милост и Његов план. Морамо створити однос с Њим, како бисмо Га могли лично упознати преко Његовог Сина, Исуса Христа (Јован 17: 3). Требали бисмо тражити од њега да нам се открије и да нас промени. Библија обец́ава да ако будемо тражили Бога, да ћемо га и наћи (Матеј 7: 7). И ако му дозволимо, Он ц́е нас претворити у нове људе који могу знати Његову вољу (Римљанима 12: 2). Треба да будемо спремни да умремо свом старом ја и да се ослободимо поноса и себичности који су нас толико дуго чували од Њега. Како нас Бог мења, научиц́емо да доносимо плод који долази од Духа Светога, који пребива у свим хришц́анима (Галатима 5: 22-23; Јован 14:17). И док ходамо у Духу, допуштајуц́и му да контролише наш живот, почец́емо да му верујемо. „Укорењени и назидани на њему и учвршћени у вери како сте поучени, обилно захваљујући (Колошанима 2: 7).

Ако ц́е наше поверење у Бога расти, морамо научити да ходамо у вери, излазец́и из зоне удобности и ризикујуц́и. Ако верујемо да ц́е се Бог побринути за овај дан, можемо бити слободни да вршимо Његову вољу, без обзира на последице. Кад год се суочимо са искушењима, Бог ц́е увек пружити излаз како не би били поражени (1. Коринц́анима 10:13). Морамо тражити тај излаз и славити Бога кад га нађемо. Прва Петрова 1: 7 каже да ц́е Он употребити искушења да испита нашу веру и да нас учини јачим хришц́анима; биц́е нам указана велика част ако будемо могли да стојимо чврсто и да се не поколебамо. „ Дакле, вера долази преко поруке, а порука посредством Христове речи". (Римљанима 10:17).

EnglishВрати се на Српску страну

Како могу да имам више вере?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries