settings icon
share icon
Pitanje

Kako mogu da ostanem usredsređen na Hrista?

српски

Odgovor


U našem ubrzanom svetu , lako je izgubiti iz vida našu pravu svrhu u životu — obožavanje Boga. Svaki vernik, nastojeći da ostane usredsređen na Boga, ima svoj sopstveni način zadržavanja tog fokusa. Potrebe svakog pojedinca su različite. Neko bi možda svake nedelje upamtio stih iz Svetog pisma; drugi može samostalno da proučava Bibliju svakog jutra; opet, neko bi možda imao za cilj da podeli poruku evanđelja sa najmanje jednom osobom svake nedelje. Svaka od ovih stvari drži Hrista na čelu njegovih prioriteta.

Takođe, svaka od ovih aktivnosti ima nešto zajedničko. Svaka je nešto što vernici mogu da urade kako bi zadržali svoj fokus tamo gde treba. Ovo je predavanje — predati se Isusu Hristu, Bogu. Predati čitav svoj život: potrebe, brige, boli, radosti, pohvale. Predaja fizičkog, emotivnog, mentalnog i duhovnog. Razmotrite sledeće stihove: Rimljanima 12: 1: " Zato vas zaklinjem, braćo, milosrđem Božijim, da prinesete sebe Bogu kao živu žrtvu, posvećenu i bogougodnu, da to bude vaša duhovna služba Bogu." Kada razmišljate o tome šta je On učinio za tebe, da li previše traži? " Luka 9: 23-24: "Onda je svima rekao: „Ko hoće da ide za mnom, neka se odrekne sebe samog i neka uzme svoj krst svakoga dana, pa neka me sledi. Jer, ko hoće da spase svoj život, izgubiće ga, a ko radi mene izgubi svoj život, taj će ga spasti. " Rimljanima 6:13: "Ne predajte svoje udove da služe kao oruđe nepravde, nego predajte sebe Bogu kao oni koji su podignuti iz smrti u život, dajući svoje udove Bogu da služe kao oruđe pravednosti."

Da predaš život je stvar poverenja. Da poveruješ da Bog ima u svom srcu najbolje za tebe. Da poveruješ da je Njegova Reč dostoverna. To je poverenje da će sve tvoje porebe biti ispunjene. Predaja izmešta fokus od nas samih i premešta ga na Hrista, i se pokazuje kroz poslušnost. Pastor Rik Voren, iz Sedlbek crkve u Kaliforniji, piše: "Predaja nije najbolji način na koji da živimo, to je jedinstveni način. Ništa drugo ne funkcioniše. Svaki drugi način vodi do frustracije, razočarenja i samouništenja." Ne postoji bolji način da ostanemo usredsređeni kao vernici nego da predamo svoj život Gospodu i Spasitelju.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Kako mogu da ostanem usredsređen na Hrista?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries