settings icon
share icon
Питање

Како могу да останем усредсређен на Христа?

srpski
Одговор


У нашем убрзаном свету , лако је изгубити из вида нашу праву сврху у животу — обожавање Бога. Сваки верник, настојец́и да остане усредсређен на Бога, има свој сопствени начин задржавања тог фокуса. Потребе сваког појединца су различите. Неко би можда сваке недеље упамтио стих из Светог писма; други може самостално да проучава Библију сваког јутра; опет, неко би можда имао за циљ да подели поруку еванђеља са најмање једном особом сваке недеље. Свака од ових ствари држи Христа на челу његових приоритета.

Такође, свака од ових активности има нешто заједничко. Свака је нешто што верници могу да ураде како би задржали свој фокус тамо где треба. Ово је предавање — предати се Исусу Христу, Богу. Предати читав свој живот: потребе, бриге, боли, радости, похвале. Предаја физичког, емотивног, менталног и духовног. Размотрите следец́е стихове: Римљанима 12: 1: " Зато вас заклињем, браћо, милосрђем Божијим, да принесете себе Богу као живу жртву, посвећену и богоугодну, да то буде ваша духовна служба Богу." Када размишљате о томе шта је Он учинио за тебе, да ли превише тражи? " Лука 9: 23-24: "Онда је свима рекао: „Ко хоће да иде за мном, нека се одрекне себе самог и нека узме свој крст свакога дана, па нека ме следи. Јер, ко хоће да спасе свој живот, изгубиће га, а ко ради мене изгуби свој живот, тај ће га спасти. " Римљанима 6:13: "Не предајте своје удове да служе као оруђе неправде, него предајте себе Богу као они који су подигнути из смрти у живот, дајући своје удове Богу да служе као оруђе праведности."

Да предаш живот је ствар поверења. Да поверујеш да Бог има у свом срцу најбоље за тебе. Да поверујеш да је Његова Реч достоверна. То је поверење да ће све твоје поребе бити испуњене. Предаја измешта фокус од нас самих и премешта га на Христа, и се показује кроз послушност. Пастор Рик Ворен, из Седлбек цркве у Калифорнији, пише: "Предаја није најбољи начин на који да живимо, то је јединствени начин. Ништа друго не функционише. Сваки други начин води до фрустрације, разочарења и самоуништења." Не постоји бољи начин да останемо усредсређени као верници него да предамо свој живот Господу и Спаситељу.

EnglishВрати се на Српску страну

Како могу да останем усредсређен на Христа?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries