settings icon
share icon
Pitanje

Da li je Bog upotrebio Veliki prasak da bi stvorio svemir?

српски

Odgovor


Neki hrišćani se odlučno suprotstavljaju teoriji o Velikom prasku. Smatraju da je to pokušaj da se objasni poreklo svemira nezavisno od Boga. Drugi podržavaju teoriju o Velikom prasku, smatrajući da ga je sam Bog uzrokovao. Bog, u svojoj neograničenoj mudrosti i sili, mogao je da izabere da iskoristi Veliki prasak kao način da se stvori svemir, ali nije. Razlog zašto je se to tako je što Biblija govori protiv ovog metoda. Evo nekih protivrečnosti između Biblije i teorije o Velikom prasku:

U Postanju 1, Bog je stvorio zemlju pre sunca i zvezda. Teorija o Velikom prasku tvrdi suprotno. U Postanju 1, Bog stvara zemlju, sunce, mesec, zvezde, biljni svet, životinjski svet i čovečanstvo u periodu od 6 dana, od kojih je svaki dan imao 24 časa. Teorija o Velikom prasku zahteva milijarde godina. U Postanju 1, Bog je stvorio svu materiju putem svoje izgovorene reči. Teorija o Velikom prasku počinje sa materijom koja već postoji i nikada ne objašnajva početni izvor ili uzrok materije.

U Postanju 1, Bog je udahnuo život u telo savršeno stvorenog Adama. Prema teoriji o Velikom prasku, potrebno je milijarde godina i milijarde slučajnih okolnosti, da bi se došlo do stvaranja prvog ljudskog bića i ona nikada ne objašnjava kako se desio prvi mikroskopski oblik života koji „evoluira" od neživog atoma. U Bibliji, Bog je večan, a materija i svemir nisu. Postoje različite teorije o Velikom prasku, ali u većini njih, svemir i/ili materija su večni. U Postanju 1, postojanje Boga se podrazumeva: „U početku beše Bog…..". Prava svrha teorije o Velikom prasku je da porekne Njegovo postojanje.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li je Bog upotrebio Veliki prasak da bi stvorio svemir?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries