settings icon
share icon
Питање

Да ли је Бог употребио Велики прасак да би створио свемир?

srpski
Одговор


Неки хришћани се одлучно супротстављају теорији о Великом праску. Сматрају да је то покушај да се објасни порекло свемира независно од Бога. Други подржавају теорију о Великом праску, сматрајући да га је сам Бог узроковао. Бог, у својој неограниченој мудрости и сили, могао је да изабере да искористи Велики прасак као начин да се створи свемир, али није. Разлог зашто је се то тако је што Библија говори против овог метода. Ево неких противречности између Библије и теорије о Великом праску:

У Постању 1, Бог је створио земљу пре сунца и звезда. Теорија о Великом праску тврди супротно. У Постању 1, Бог ствара земљу, сунце, месец, звезде, биљни свет, животињски свет и човечанство у периоду од 6 дана, од којих је сваки дан имао 24 часа. Теорија о Великом праску захтева милијарде година. У Постању 1, Бог је створио сву материју путем своје изговорене речи. Теорија о Великом праску почиње са материјом која већ постоји и никада не објашнајва почетни извор или узрок материје.

У Постању 1, Бог је удахнуо живот у тело савршено створеног Адама. Према теорији о Великом праску, потребно је милијарде година и милијарде случајних околности, да би се дошло до стварања првог људског бића и она никада не објашњава како се десио први микроскопски облик живота који „еволуира" од неживог атома. У Библији, Бог је вечан, а материја и свемир нису. Постоје различите теорије о Великом праску, али у већини њих, свемир и/или материја су вечни. У Постању 1, постојање Бога се подразумева: „У почетку беше Бог…..". Права сврха теорије о Великом праску је да порекне Његово постојање.

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли је Бог употребио Велики прасак да би створио свемир?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries