settings icon
share icon
Pitanje

Da li bi hrišćanin trebao da promoviše mir u svetu?

српски

Odgovor


Mir u svetu je predivan ideal, ali onaj koji će se realizovati kada se Isus vrati (Otrkivenje 21:4). Do tada, nikada se neće pojaviti mir u svetu. Isus je rekao da sve do dana njegovog dolaska, da će biti: „... ratova i glasova o ratovima. Pazite, ne plašite se; jer to mora da bude, ali još nije kraj. Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo" (Mateja 24:6-7). Nikada nije bilo vreme u istoriji sveta a da se negde, neko nije borio sa nekim drugim. Bilo da je bio u pitanju svetski rat koji je uključio desetine naroda ili lokalne okršaje koji su uključili plemena I klanove, ljudi su uvek bili u ratu jedni sa drugima.

Promovišući svetski mir iako znamo kakav je čovek i bez obzira koliko se trudili, nikada nećemo moći da to izvedemo, jer nije Biblisjki. Dok su davanje u dobrotvorne svrhe, promovisanje tolerancije i deljenje sigurno ispravne stvari za hrišćanina, to bi trebalo da činimo u Isusovo ime, razumevajući da samo On može da donese mir u svetu. Sve dok se svako koleno ne pokloni i svaki jezik ne ispovedi da je Isus Hristos Gospod (Filipljanma 2:10), nema pravog i trajnog mira. Do tada, hrišćani treba da „teže za mirom sa svima i za osvećenjem — bez čega niko neće videti Gospoda" (Jevrejima 2:14).

Kao hrišćani, trebalo bi da promovišemo mir umesto konflikta, imajući na umu da prema našim delima, potpuni mir nikada niće biti postignut zbog grešne čovekove prirode. Naša vera ostaje u Boga i Isusa Hrista, Princa Mira. Sve dok On ne dođe da obnovi svet i donese pravi mir, svetski mir će ostati nešto kao san. Naš najvažniji zadatak je da ubedimo druge da im je potreban Spasitelj, koji je Jedini koji može da donese mir između pojedinaca i Boga. „Pošto smo, dakle, opravdani verom, imamo mir s Bogom posredstvom Gospoda našega Isusa Hrista" (Rimljanima 5:1). Ovo je onda način da se promoviše svetski mir – tako što ćemo doneti svetu poruku mira sa Bogom: pomirite se sa Bogom preko Hrista (2. Korinćanima 5:20).

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li bi hrišćanin trebao da promoviše mir u svetu?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries