settings icon
share icon
Питање

Да ли би хришћанин требао да промовише мир у свету?

srpski
Одговор


Мир у свету је предиван идеал, али онај који ће се реализовати када се Исус врати (Отркивење 21:4). До тада, никада се неће појавити мир у свету. Исус је рекао да све до дана његовог доласка, да ће бити: „... ратова и гласова о ратовима. Пазите, не плашите се; јер то мора да буде, али још није крај. Јер ће устати народ на народ и царство на царство" (Матеја 24:6-7). Никада није било време у историји света а да се негде, неко није борио са неким другим. Било да је био у питању светски рат који је укључио десетине народа или локалне окршаје који су укључили племена И кланове, људи су увек били у рату једни са другима.

Промовишући светски мир иако знамо какав је човек и без обзира колико се трудили, никада нећемо моћи да то изведемо, јер није Библисјки. Док су давање у добротворне сврхе, промовисање толеранције и дељење сигурно исправне ствари за хришћанина, то би требало да чинимо у Исусово име, разумевајући да само Он може да донесе мир у свету. Све док се свако колено не поклони и сваки језик не исповеди да је Исус Христос Господ (Филипљанма 2:10), нема правог и трајног мира. До тада, хришћани треба да „теже за миром са свима и за освећењем — без чега нико неће видети Господа" (Јеврејима 2:14).

Као хришћани, требало би да промовишемо мир уместо конфликта, имајући на уму да према нашим делима, потпуни мир никада ниће бити постигнут због грешне човекове природе. Наша вера остаје у Бога и Исуса Христа, Принца Мира. Све док Он не дође да обнови свет и донесе прави мир, светски мир ће остати нешто као сан. Наш најважнији задатак је да убедимо друге да им је потребан Спаситељ, који је Једини који може да донесе мир између појединаца и Бога. „Пошто смо, дакле, оправдани вером, имамо мир с Богом посредством Господа нашега Исуса Христа" (Римљанима 5:1). Ово је онда начин да се промовише светски мир – тако што ћемо донети свету поруку мира са Богом: помирите се са Богом преко Христа (2. Коринћанима 5:20).Врати се на Српску страну

Да ли би хришћанин требао да промовише мир у свету?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries