settings icon
share icon
Pitanje

Ako sumnjas u svoje spasenje, da li to znači da nisi stvarno spašen?

српски

Odgovor


Svako povremeno posumnja. Da li imaš sumnje ili ne, to ne određuje da li si hrišćanin. Čak i kada je vernik potpuno bez vere, Bog je veran (2. Timoteju 2:13). Bog želi da budemo sigurni i imamo pouzdanje u svoje spasenje (Rimljanima 8:38-39; 1. Jovanova 5:13). Bog obećava da svako ko veruje u Isusa Hrista biće spašen (Jovan 3:16; Rimljanima 10:9-10). Mi smo svi zgrešili i lišeni smo Božije slave (Rimljanima 3:23). Kao rezultat toga, zaslužujemo smrt i večnost odvojenu od Boga (Rimljanima 6:23). Ali Bog nas je toliko voleo da je umro umesto nas, preuzimajući kaznu koju smo zaslužili (Rimljanima 5:8). Kao rezultat toga, svi koji veruju su spašeni i imaju večnu sigurnost.

Ponekad sumnjati je dobro. Pavle nam kaže u 2. Korinćanima 13:5:„ Ispitajte sami sebe da li ste u veri“. Treba sebe da testiramo da bismo bili sigurni da je Isus Hristos istinski naš Spasitelj i da je Sveti Duh zaista u nama. Ako jeste, onda ne postoji način da izgubimo spasenje koje je Hristos za nas obezbedio (Rimljanima 8:38-39). Ako nije, onda nas možda Sveti Duh ubeđuje u greh i podstiče da se pokajemo i pomirimio se sa Bogom kroz Hrista. Sigurnost našeg spasenja dolazi od saznanja da, kad smo jednom u Hristu, mi smo večno bezbedni. Ali, istinska spasonosna vera se osvedočuje kroz dela (Jakov 2:14-26) i kroz plod Duha koji je u nama (Galatima 5:22). Nedostatak ovog dokaza nekad može da bude uzrok naših sumnji.

Da li si poverovao u Hrista? Ako je odgovor potvrdan, onda odbaci sumnje i veruj Bogu. Ako poznaješ Hrista kao svoj Spasitelja, nesumnjivo si spašen! Ako je odgovor negativan, onda poveruj u Gospoda Isusa Hrista i bićeš spašen! Ako imaš bilo kakvih pitanja u vezi sa spasenjem, slobodno nas pitaj. Ili, možeš da posetiš našu stranicu „Imam večni život”. EnglishVrati se na Srpsku stranu

Ako sumnjas u svoje spasenje, da li to znači da nisi stvarno spašen?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries