settings icon
share icon
Питање

Ако сумњас у своје спасење, да ли то значи да ниси стварно спашен?

srpski
Одговор


Свако повремено посумња. Да ли имаш сумње или не, то не одређује да ли си хришћанин. Чак и када је верник потпуно без вере, Бог је веран (2. Тимотеју 2:13). Бог жели да будемо сигурни и имамо поуздање у своје спасење (Римљанима 8:38-39; 1. Јованова 5:13). Бог обећава да свако ко верује у Исуса Христа биће спашен (Јован 3:16; Римљанима 10:9-10). Ми смо сви згрешили и лишени смо Божије славе (Римљанима 3:23). Као резултат тога, заслужујемо смрт и вечност одвојену од Бога (Римљанима 6:23). Али Бог нас је толико волео да је умро уместо нас, преузимајући казну коју смо заслужили (Римљанима 5:8). Као резултат тога, сви који верују су спашени и имају вечну сигурност.

Понекад сумњати је добро. Павле нам каже у 2. Коринћанима 13:5:„ Испитајте сами себе да ли сте у вери“. Треба себе да тестирамо да бисмо били сигурни да је Исус Христос истински наш Спаситељ и да је Свети Дух заиста у нама. Ако јесте, онда не постоји начин да изгубимо спасење које је Христос за нас обезбедио (Римљанима 8:38-39). Ако није, онда нас можда Свети Дух убеђује у грех и подстиче да се покајемо и помиримио се са Богом кроз Христа. Сигурност нашег спасења долази од сазнања да, кад смо једном у Христу, ми смо вечно безбедни. Али, истинска спасоносна вера се осведочује кроз дела (Јаков 2:14-26) и кроз плод Духа који је у нама (Галатима 5:22). Недостатак овог доказа некад може да буде узрок наших сумњи.

Да ли си поверовао у Христа? Ако је одговор потврдан, онда одбаци сумње и веруј Богу. Ако познајеш Христа као свој Спаситеља, несумњиво си спашен! Ако је одговор негативан, онда поверуј у Господа Исуса Христа и бићеш спашен! Ако имаш било каквих питања у вези са спасењем, слободно нас питај. Или, можеш да посетиш нашу страницу „Имам вечни живот”.Врати се на Српску страну

Ако сумњас у своје спасење, да ли то значи да ниси стварно спашен?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries