settings icon
share icon
Pitanje

Šta Biblija govori o pobačaju?

српски

Odgovor


Pitanje koje ljudi verovatno najčešće postavljaju posle pobačaja je „Zašto se ovo desilo?" ili "Zašto je Bog ovo meni učinio?" Nema lakih odgovora na ovo pitanje. Zaista, ne postoji zadovoljavajući zaključak do koga ćemo ikada doći, a tiče se toga zašto se loše stvari dešavaju ljudima, posebno nevinoj deci koja čak nisu ni počela da žive. Moramo da razumemo da Bog ne uzima od nas osobe koje volimo,kao neku vrstu okrutne kazne. Biblija govori da „nema osude za one koji su u Hristu Isusu" (Rimljanima 8:1)

Pobačaji se obično dešavaju zbog nenormalnih hromozomskih šema u fetusu. Kada se te nenormalnosti otkriju, rast je zaustavljen,a pobočaj je rezultat . U drugim slučajevima, pobačaji izazivaju deformacije u materici, hormonsku neregularnost, problem sa imunim sistemom, hronične infekcije i bolesti. Posle hiljada godina greha, smrti i ličnog uništenja, ne treba da nas iznenadi što su genetski poremećaji postali svakodnevnica.

Biblija ne pominje posebno spontane pobačaje. Možemo biti sigurni da pokazuje svoju samilost onima koji su propatili zbog njih. On plače i pati sa njima, jednostavno zato što nas voli i oseća naš bol. Isus Hristos, Sin Božiji, obećao je da će poslati svog Duha svim vernicima tako da nikada ne moramo da prolazimo kroz iskušenja sami (Jovanova 14:16). Isus je rekao u Mateju 28:20 „I evo ja sam s vama u sve dane do svršetka sveta".

Svaki vernik koji je pretrpeo pobačaj treba da ima veru u slavnu nadu da će jednog dana videti ponovo svoje dete. Nerođeno dete nije samo fetus ili „parče tkiva", već jedno od Njegove dece. Jeremija 1:5 kaže da nas Bog poznaje dok smo još bili u materici. Tužbalice 3:33 kažu da Bog „niti ponizuje, niti rado rastužuje sinove čovječje". Isus nam je obećao da će nam ostaviti dar mira kakav svet ne može da da (Jovan 14:27).

Rimljanima 11:36 podseća nas da sve postoji zbog Božije sile i namenjeno je za Njegovu slavu. Iako On ne nanosi patnju radi kazne, On će dozvoliti da neke stvari dođu u naše živote tako da to može Njemu da donese slavu. Isus je rekao: „ Ovo sam vam govorio da imate mir u meni. U svetu imate nevolju; ali budite hrabri — ja sam nadvladao svet" (Jovan 16:33).

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Šta Biblija govori o pobačaju?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries