settings icon
share icon
Питање

Шта Библија говори о побачају?

srpski
Одговор


Питање које људи вероватно најчешће постављају после побачаја је „Зашто се ово десило?" или "Зашто је Бог ово мени учинио?" Нема лаких одговора на ово питање. Заиста, не постоји задовољавајући закључак до кога ћемо икада доћи, а тиче се тога зашто се лоше ствари дешавају људима, посебно невиној деци која чак нису ни почела да живе. Морамо да разумемо да Бог не узима од нас особе које волимо,као неку врсту окрутне казне. Библија говори да „нема осуде за оне који су у Христу Исусу" (Римљанима 8:1)

Побачаји се обично дешавају због ненормалних хромозомских шема у фетусу. Када се те ненормалности открију, раст је заустављен,а побочај је резултат . У другим случајевима, побачаји изазивају деформације у материци, хормонску нерегуларност, проблем са имуним системом, хроничне инфекције и болести. После хиљада година греха, смрти и личног уништења, не треба да нас изненади што су генетски поремећаји постали свакодневница.

Библија не помиње посебно спонтане побачаје. Можемо бити сигурни да показује своју самилост онима који су пропатили због њих. Он плаче и пати са њима, једноставно зато што нас воли и осећа наш бол. Исус Христос, Син Божији, обећао је да ће послати свог Духа свим верницима тако да никада не морамо да пролазимо кроз искушења сами (Јованова 14:16). Исус је рекао у Матеју 28:20 „И ево ја сам с вама у све дане до свршетка света".

Сваки верник који је претрпео побачај треба да има веру у славну наду да ће једног дана видети поново своје дете. Нерођено дете није само фетус или „парче ткива", већ једно од Његове деце. Јеремија 1:5 каже да нас Бог познаје док смо још били у материци. Тужбалице 3:33 кажу да Бог „нити понизује, нити радо растужује синове човјечје". Исус нам је обећао да ће нам оставити дар мира какав свет не може да да (Јован 14:27).

Римљанима 11:36 подсећа нас да све постоји због Божије силе и намењено је за Његову славу. Иако Он не наноси патњу ради казне, Он ће дозволити да неке ствари дођу у наше животе тако да то може Њему да донесе славу. Исус је рекао: „ Ово сам вам говорио да имате мир у мени. У свету имате невољу; али будите храбри — ја сам надвладао свет" (Јован 16:33).

EnglishВрати се на Српску страну

Шта Библија говори о побачају?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries