settings icon
share icon
Pitanje

Kako mogu biti siguran da ću ići na nebo kada umrem?

српски

Odgovor


Da li si siguran da imaš večni život i kada umreš da ćeš ići na nebo? Bog želi da budeš siguran! Biblija kaže: „Ovo napisah vama koji verujete u ime Sina Božijeg, da znate – da imate večni život“ (1. Jovanova 5,13). Pretpostavi da stojiš pred Bogom upravo sada i da te On pita, „Zašto da te pustim u nebo?“ Šta bi mu ti rekao? Možda ne znaš šta da odgovoriš. Ono što treba da znaš je da nas Bog voli i da se On pobrinuo za način kako da budemo sigurni gde ćemo provesti večnost. Biblija u tom smislu izjavljuje: „Jer Bog je tako zavoleo svet da je svog jedinorodnog Sina dao, da svaki – ko veruje u Njega – ne propadne, nego da ima večni život“ (Jovan 3,16). Prvo moramo da razumemo problem zbog koga ne možemo da idemo na nebo. Problem je sledeći – naša grešna priroda nas sprečava da imamo lični odnos sa Bogom. Mi smo grešnici po prirodi, ali i sopstvenim izborom. „Svi su zgrešili i tako su lišeni slave Božije.“ (Rimljanima 3,23). Ne možemo sami sebe da spasimo. „Jer ste posredstvom vere blagodaću spaseni, i to nije od vas, - Božiji je dar; ne od dela da se niko ne pohvali“ (Efesci 2,8-9). Mi zaslužujemo smrt i pakao. „Smrt je, naime plata za greh“ (Rimljanima 6,23).

Bog je svet i pravedan i mora da kazni greh, ali nas ipak voli i dao nam je mogućnost da nam gresi budu oprošteni. Isus je rekao: „Ja sam put i istina i život; niko ne dolazi k Ocu – sem kroz mene.“ (Jovan 14,6). Isus je umro na krstu za nas: „Jer je i Hristos jednom umro za grehe, pravednik za nepravednike, da nas privede Bogu, telo su mu doduše, ubili, ali je duhom oživljen.“ (1. Petrova 3,18). Isus je bio vaskrsnut iz mrtvih: „Koji je predan za naše grehe i podignut radi našeg opravdanja“ (Rimljanima 4,25).

Dakle, da se vratimo na prvobitno pitanje – „Kako mogu biti siguran da ću ići na nebo kada umrem?“ Odgovor je sledeći – poveruj u Gospoda Isusa, pa ćeš biti spasen i ti i tvoj dom (Dela 16,31). „A svima koji ga primiše, dade moć da postanu deca Božija, - onima što veruju u Njegovo ime“ (Jovan 1,12). Večni život možeš da primiš kao BESPLATAN poklon. „… a blagodatni dar Božiji je – večni život u Hristu Isusu, Gospodu našem“ (Rimljanima 6,23). Možeš da živiš smisaon i ispunjen život upravo sada. Isus je rekao: „Ja sam došao da imaju život i da ga imaju u izobilju“ (Jovan 10,10). Večnost možeš da provedeš sa Isusom na nebu, jer je On obećao: „I kad odem i pripremim vam mesto, doći ću opet i uzeću vas k sebi, da i vi budete gde sam ja“ (Jovan 14,3).

Ako želiš da prihvatiš Isusa kao svog Spasitelja i primiš oproštenje od Boga, evo molitve koju možeš da moliš. Izgovaranje ove ili bilo koje druge molitve te neće spasiti. Samo verom u Isusa Hrista ti gresi mogu biti oprošteni. Ova molitva je jednostavno samo način da pokažeš Bogu svoju veru u Njega i da mu se zahvališ što ti je omogućio spasenje. „Bože, znam da sam zgrešio protiv tebe i da zaslužujem da budem kažnjen. Ali je Isus Hristos preuzeo kaznu koju ja zaslužujem, tako da mi verom u Njega može biti oprošteno. Ja se okrećem od svojih greha i pouzdam se u Tebe za svoje spasenje. Hvala ti za Tvoju predivnu blagodat i oproštenje – dar večnog života! Amin!“

Da li si poverovao u Isusa Hrista zbog onog što si ovde pročitao? Ako jesi, molim te klikni na “Poverovao sam u Isusa Hrista danas” ikonu dole.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Kako mogu biti siguran da ću ići na nebo kada umrem?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries