settings icon
share icon
Питање

Како могу бити сигуран да ћу ићи на небо када умрем?

srpski
Одговор


Да ли си сигуран да имаш вечни живот и када умреш да ћеш ићи на небо? Бог жели да будеш сигуран! Библија каже: „Ово написах вама који верујете у име Сина Божијег, да знате – да имате вечни живот“ (1. Јованова 5,13). Претпостави да стојиш пред Богом управо сада и да те Он пита, „Зашто да те пустим у небо?“ Шта би му ти рекао? Можда не знаш шта да одговориш. Оно што треба да знаш је да нас Бог воли и да се Он побринуо за начин како да будемо сигурни где ћемо провести вечност. Библија у том смислу изјављује: „Јер Бог је тако заволео свет да је свог јединородног Сина дао, да сваки – ко верује у Њега – не пропадне, него да има вечни живот“ (Јован 3,16). Прво морамо да разумемо проблем због кога не можемо да идемо на небо. Проблем је следећи – наша грешна природа нас спречава да имамо лични однос са Богом. Ми смо грешници по природи, али и сопственим избором. „Сви су згрешили и тако су лишени славе Божије.“ (Римљанима 3,23). Не можемо сами себе да спасимо. „Јер сте посредством вере благодаћу спасени, и то није од вас, - Божији је дар; не од дела да се нико не похвали“ (Ефесци 2,8-9). Ми заслужујемо смрт и пакао. „Смрт је, наиме плата за грех“ (Римљанима 6,23).

Бог је свет и праведан и мора да казни грех, али нас ипак воли и дао нам је могућност да нам греси буду опроштени. Исус је рекао: „Ја сам пут и истина и живот; нико не долази к Оцу – сем кроз мене.“ (Јован 14,6). Исус је умро на крсту за нас: „Јер је и Христос једном умро за грехе, праведник за неправеднике, да нас приведе Богу, тело су му додуше, убили, али је духом оживљен.“ (1. Петрова 3,18). Исус је био васкрснут из мртвих: „Који је предан за наше грехе и подигнут ради нашег оправдања“ (Римљанима 4,25).

Дакле, да се вратимо на првобитно питање – „Како могу бити сигуран да ћу ићи на небо када умрем?“ Одговор је следећи – поверуј у Господа Исуса, па ћеш бити спасен и ти и твој дом (Дела 16,31). „А свима који га примише, даде моћ да постану деца Божија, - онима што верују у Његово име“ (Јован 1,12). Вечни живот можеш да примиш као БЕСПЛАТАН поклон. „… а благодатни дар Божији је – вечни живот у Христу Исусу, Господу нашем“ (Римљанима 6,23). Можеш да живиш смисаон и испуњен живот управо сада. Исус је рекао: „Ја сам дошао да имају живот и да га имају у изобиљу“ (Јован 10,10). Вечност можеш да проведеш са Исусом на небу, јер је Он обећао: „И кад одем и припремим вам место, доћи ћу опет и узећу вас к себи, да и ви будете где сам ја“ (Јован 14,3).

Ако желиш да прихватиш Исуса као свог Спаситеља и примиш опроштење од Бога, ево молитве коју можеш да молиш. Изговарање ове или било које друге молитве те неће спасити. Само вером у Исуса Христа ти греси могу бити опроштени. Ова молитва је једноставно само начин да покажеш Богу своју веру у Њега и да му се захвалиш што ти је омогућио спасење. „Боже, знам да сам згрешио против тебе и да заслужујем да будем кажњен. Али је Исус Христос преузео казну коју ја заслужујем, тако да ми вером у Њега може бити опроштено. Ја се окрећем од својих греха и поуздам се у Тебе за своје спасење. Хвала ти за Твоју предивну благодат и опроштење – дар вечног живота! Амин!“

Да ли си поверовао у Исуса Христа због оног што си овде прочитао? Ако јеси, молим те кликни на “Поверовао сам у Исуса Христа данас” икону доле.Врати се на Српску страну

Како могу бити сигуран да ћу ићи на небо када умрем?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries