settings icon
share icon
Pitanje

Da li ćemo imati fizička tela na nebu?

српски

Odgovor


Iako nam Biblija malo govori o tome kako će biti na nebu, čini se da ćemo najverovatnije imati fizičko telo, iako ne u istom smislu „fizičkog" kao što ga imamo sada. Prva Korinćanima 15:52 kaže da će „mrtvi ustati neraspadljivi" i da će se oni koji su živi u trenutku Hristovog povratka za Njegove svete, „promeniti". Isus Hrist je „prvenac" onih koji su umrli ( 1. Korinćanima 15:20, 23 ). To znači da je On dao primer i vodi put. Prva Korinćanima 15:42 kaže za naše telo: „seje se u raspadljivosti, vaskrsava u neraspadljivosti". Kao prethodnica vaskrsenju vernika, neki su vaskrsnuli u vreme Hristovog vaskrsenja u Mateju 27:52 gde se kaže da su njihova „tela... uskrsnula". Toma je, u Jovanu 20:27, pozvan da fizički dodirne Hristovo telo nakon Njegovog vaskrsenja, tako da je očigledno imao čvrsto telo.

Možemo očekivati da će tela svih vaskrsnutih vernika biti kao Hristova. Kakva divna istina! Biblija nije konkretna, ali izgleda da ćemo moći da jedemo. Apostol Jovan u Otkrivenju 22:2, piše o svojoj viziji večnog stanja gde je video da „sredinom glavne gradske ulice i sa obe strane reke, raslo je drvo života, koje rađa dvanaest plodova. Ono donosi svoj plod svakog meseca…" Čini se da je ovo preokret od kazne iz Postanja 3 gde je Adamu i Evi, a time i celom čovečanstvu zabranjeno da jedu sa ovog drveta. Što se tiče gladi, izgleda da je neće biti. Isaija 49:10 kaže da u hiljadugodišnjem carstvu neće biti gladi ni žeđi. Ovde se govori o smrtnicima tokom tog perioda, a ne o svecima koji su preneseni na nebo, što čini logičnim da ako smrtnici na zemlji za vreme Hristovog Carstva ne gladuju, onda sigurno neće biti gladi na nebu (videti takođe Otkrivenje 7:14 -16).

Konačno, Jov je napisao da je sigurno znao da čak i nakon što umre i njegova kože se raspadne, da će „u svom TELU VIDETI Boga" (Jov 19:26 – sva velika slova dodata radi naglašavanja). To znači da će se naša tela sastojati od neke vrste proslavljenog tela. Kakav god oblik da ima, znamo da će biti savršeno, bezgrešano i besprekorano.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li ćemo imati fizička tela na nebu?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries