settings icon
share icon
Питање

Да ли ц́емо имати физичка тела на небу?

srpski
Одговор


Иако нам Библија мало говори о томе како ц́е бити на небу, чини се да ц́емо највероватније имати физичко тело, иако не у истом смислу „физичког" као што га имамо сада. Прва Коринц́анима 15:52 каже да ц́е „мртви устати нераспадљиви" и да ц́е се они који су живи у тренутку Христовог повратка за Његове свете, „променити". Исус Христ је „првенац" оних који су умрли ( 1. Коринц́анима 15:20, 23 ). То значи да је Он дао пример и води пут. Прва Коринц́анима 15:42 каже за наше тело: „сеје се у распадљивости, васкрсава у нераспадљивости". Као претходница васкрсењу верника, неки су васкрснули у време Христовог васкрсења у Матеју 27:52 где се каже да су њихова „тела... ускрснула". Тома је, у Јовану 20:27, позван да физички додирне Христово тело након Његовог васкрсења, тако да је очигледно имао чврсто тело.

Можемо очекивати да ц́е тела свих васкрснутих верника бити као Христова. Каква дивна истина! Библија није конкретна, али изгледа да ц́емо моц́и да једемо. Апостол Јован у Откривењу 22:2, пише о својој визији вечног стања где је видео да „средином главне градске улице и са обе стране реке, расло је дрво живота, које рађа дванаест плодова. Оно доноси свој плод сваког месеца…" Чини се да је ово преокрет од казне из Постања 3 где је Адаму и Еви, а тиме и целом човечанству забрањено да једу са овог дрвета. Што се тиче глади, изгледа да је нец́е бити. Исаија 49:10 каже да у хиљадугодишњем царству нец́е бити глади ни жеђи. Овде се говори о смртницима током тог периода, а не о свецима који су пренесени на небо, што чини логичним да ако смртници на земљи за време Христовог Царства не гладују, онда сигурно нец́е бити глади на небу (видети такође Откривење 7:14 -16).

Коначно, Јов је написао да је сигурно знао да чак и након што умре и његова коже се распадне, да ц́е „у свом ТЕЛУ ВИДЕТИ Бога" (Јов 19:26 – сва велика слова додата ради наглашавања). То значи да ц́е се наша тела састојати од неке врсте прослављеног тела. Какав год облик да има, знамо да ц́е бити савршено, безгрешано и беспрекорано.

EnglishВрати се на Српску страну

Да ли ц́емо имати физичка тела на небу?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries