settings icon
share icon
Pitanje

Kako mogu da se pripremim za brak?

српски

Odgovor


Način na koji neko može biblijski da se pripremi za brak je isti kao i za bilo šta drugo u životu. To je princip koji upravlja svakim aspektom našeg života kao nanovorođenih vernika. Taj princip je: "Ljubi Gospoda Boga svoga svim srcem svojim i svom dušom svojom i svom mišlju svojom" (Matej 2:37).

Ovo nije površna zapoved.To je kamen temeljac naših života kao vernika. To označava da izabiramo da se usredsredimo na Boga i Njegovu reč celim svojim srcem tako da su naša duša i um preokupirane stvarima koje će biti ugodne Bogu na prvom mestu. Odnos koji imamo sa Bogom kroz Isusa Hrista je nešto što određuje sve ostale naše odnose. Sam model braka je zasnovan na odnosu Hrista i Crkve (Efescima 5:22-33). Svaki aspect našeg života je određen našom posvećenošću kao vernika da hodamo i živimo kao što “Gospod zapoveda." Naša poslušnost Bogu i Njegovoj reči nas oprema svime što nam je potrebno da ispunimo Bogom danu i Bogom određenu ulogu u našem braku i našu ulogu u svetu. A uloga svakog nanovo rođenog vernika je da proslavi Boga u svemu (Prva Korinćanima 10:31).

Tako da moj odgovor tebi je da bi bio u stanju da se pripremiš za brak, hodaj dostojan svog pozvanja u Hristu Isusu, postani blizak sa Bogom kroz Njegovu reč. Usredsredi se na poslušnost u svemu. Ne postoji neki lak ABC način da se nauči da se hoda u poslušnosti sa Bogom. To je svakodnevni izbor da se ostave sa strane svetovni pogledi na život, i da se sledi Božiji put. Da hodamo dostojni Hrista označava da se potčinjavamo u poniznosti jedinom Putu, Istini i Životu, dan za danom, u svakom trenutku. To je priprema koju svaki vernik treba da spremi za najveći dar koji zovemo život.

Osoba koja je duhovno zrela i koja hoda sa Bogom je mnogo spremnija za brak od bilo koga drugog. Brak zahteva posvećenost, strast, poniznost, ljubav i poštovanje. Ove karakteristike su mnogo vidljivije kod osobe koja ima blizak odnos sa Bogom. Dok se pripremate za brak, dozvolite Bogu da vas oblikuje i da vas načini muškarcem i ženom kakvima On želi da budete. Ako Mu se potčinite, On će vas pripremiti da budete spremni za brak kada taj predivan dan dođe!

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Kako mogu da se pripremim za brak?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries