settings icon
share icon
Питање

Како могу да се припремим за брак?

srpski
Одговор


Начин на који неко може библијски да се припреми за брак је исти као и за било шта друго у животу. То је принцип који управља сваким аспектом нашег живота као нановорођених верника. Тај принцип је: "Љуби Господа Бога свога свим срцем својим и свом душом својом и свом мишљу својом" (Матеј 2:37).

Ово није површна заповед.То је камен темељац наших живота као верника. То означава да изабирамо да се усредсредимо на Бога и Његову реч целим својим срцем тако да су наша душа и ум преокупиране стварима које ће бити угодне Богу на првом месту. Однос који имамо са Богом кроз Исуса Христа је нешто што одређује све остале наше односе. Сам модел брака је заснован на односу Христа и Цркве (Ефесцима 5:22-33). Сваки аспецт нашег живота је одређен нашом посвећеношћу као верника да ходамо и живимо као што “Господ заповеда." Наша послушност Богу и Његовој речи нас опрема свиме што нам је потребно да испунимо Богом дану и Богом одређену улогу у нашем браку и нашу улогу у свету. А улога сваког наново рођеног верника је да прослави Бога у свему (Прва Коринћанима 10:31).

Тако да мој одговор теби је да би био у стању да се припремиш за брак, ходај достојан свог позвања у Христу Исусу, постани близак са Богом кроз Његову реч. Усредсреди се на послушност у свему. Не постоји неки лак АБЦ начин да се научи да се хода у послушности са Богом. То је свакодневни избор да се оставе са стране световни погледи на живот, и да се следи Божији пут. Да ходамо достојни Христа означава да се потчињавамо у понизности једином Путу, Истини и Животу, дан за даном, у сваком тренутку. То је припрема коју сваки верник треба да спреми за највећи дар који зовемо живот.

Особа која је духовно зрела и која хода са Богом је много спремнија за брак од било кога другог. Брак захтева посвећеност, страст, понизност, љубав и поштовање. Ове карактеристике су много видљивије код особе која има близак однос са Богом. Док се припремате за брак, дозволите Богу да вас обликује и да вас начини мушкарцем и женом каквима Он жели да будете. Ако Му се потчините, Он ће вас припремити да будете спремни за брак када тај предиван дан дође!Врати се на Српску страну

Како могу да се припремим за брак?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries