settings icon
share icon
Pitanje

Kako bi hrišćanin koji je u braku trebalo da se odnosi prema preljubničkoj vezi koja je imala za rezultat rađanje deteta?

српски

Odgovor


Brak je zavet koji dovodi par u duhovnu i fizičku zajednicu. Nevernost prouzrokuje razorni udarac koji kida jedinstvo braka, i često rezultira nepopravljivom štetom. Ovo može da bude posebno istina ako je začeto dete putem preljube.

Odgovonost roditelja za dete nije određeno okolnostima pod kojima je dete začeto. Doneti dete na svet kroz preljubnički odnos je nepovoljno za sve strane koje su uključene, ali je bitno da ne zaboravimo da je dete nevino i da zaslužuje da ima oba roditelja u svom životu.

Ako žena odluči da ostane sa svojim mužem čak i posle ljubavne afere koja je imala za ishod dete, ona mora da bude spremna da oprosti greh. Biblija nam kaže da bi hrišćani trebalo da oproste jedno drugom, baš kao što je i Bog nama oprostio (Mateja 6:14-15). To znači da napravi izbor da stavi po strani svoja osećanja besa i ljubomore.

Idealno bi bilo da žena čiji je muž dobio dete sa drugom ženom može da prihvati to dete kao svoje pastorče. Ne bi trebalo da sprečava da njen muž oformi odnos sa tim detetom, čak i ako bi to za nju bilo bolno. On ima finansijske, duhovne i emocionalne obaveze prema svoj svojoj deci (Efežanima 6:4).

Iako je preljuba greh koji potencijalno može da razori porodicu, ona ne mora da neophodno uništi brak već da par radi još više na izgradnji svog odnosa na čvrstim osnovama vere i poslušnosti Isus Hristu. Samo će blagodat i milost Božija i snažna vera u Hrista provesti ovaj par kroz tešku situaciju. Međutim, blagodat, milost i vera su sve darovi Božiji kroz Svetog Duha, i Bog ih daje onima koji zaista traže da ga proslave kroz sve poteškoće u životu.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Kako bi hrišćanin koji je u braku trebalo da se odnosi prema preljubničkoj vezi koja je imala za rezultat rađanje deteta?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries