settings icon
share icon
Питање

Како би хришћанин који је у браку требало да се односи према прељубничкој вези која је имала за резултат рађање детета?

srpski
Одговор


Брак је завет који доводи пар у духовну и физичку заједницу. Неверност проузрокује разорни ударац који кида јединство брака, и често резултира непоправљивом штетом. Ово може да буде посебно истина ако је зачето дете путем прељубе.

Одговоност родитеља за дете није одређено околностима под којима је дете зачето. Донети дете на свет кроз прељубнички однос је неповољно за све стране које су укључене, али је битно да не заборавимо да је дете невино и да заслужује да има оба родитеља у свом животу.

Ако жена одлучи да остане са својим мужем чак и после љубавне афере која је имала за ишод дете, она мора да буде спремна да опрости грех. Библија нам каже да би хришћани требало да опросте једно другом, баш као што је и Бог нама опростио (Матеја 6:14-15). То значи да направи избор да стави по страни своја осећања беса и љубоморе.

Идеално би било да жена чији је муж добио дете са другом женом може да прихвати то дете као своје пасторче. Не би требало да спречава да њен муж оформи однос са тим дететом, чак и ако би то за њу било болно. Он има финансијске, духовне и емоционалне обавезе према свој својој деци (Ефежанима 6:4).

Иако је прељуба грех који потенцијално може да разори породицу, она не мора да неопходно уништи брак већ да пар ради још више на изградњи свог односа на чврстим основама вере и послушности Исус Христу. Само ће благодат и милост Божија и снажна вера у Христа провести овај пар кроз тешку ситуацију. Међутим, благодат, милост и вера су све дарови Божији кроз Светог Духа, и Бог их даје онима који заиста траже да га прославе кроз све потешкоће у животу.

EnglishВрати се на Српску страну

Како би хришћанин који је у браку требало да се односи према прељубничкој вези која је имала за резултат рађање детета?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries