settings icon
share icon
Pitanje

Koja je prava religija za mene?

српски

Odgovor


Restorani brze hrane nas mame time što nam dozvoljavaju da naručimo hranu onako kako želimo. Neki kafići se hvale sa izborom od preko sto različitih ukusa i vrsta kafe. Čak i pri kupovini kuće ili auta, uvek možemo da tražimo one koji imaju sve opcije i forme koje želimo. Više ne živimo isključivo u svetu čokolade, vanile i jagode. Izbor je kralj! Možeš da nađeš sve što želiš u skladu sa tvojim ličnim ukusom i potrebama.

I tako, šta je sa religijom koja je prava za tebe? Šta je sa religijom koja ne govori o grehu, ništa ne zahteva, i ne opterećuje sa gomilom dosadnih može i ne može? Ona tamo negde postoji, baš kao što sam je i opisao, ali da li je religija nešto što se bira kao ukus omiljenog sladoleda?

Postoji mnogo glasova koji se takmiče za našu pažnju, tako da, zašto bi neko stavio Isusa iznad, recimo, Muhameda ili Konfučija, Bude ili Čarls Tejz Rasela ili Džozefa Smita? Na kraju, ne vode li svi putevi u Nebo? Nisu li sve religije iste? Istina je da sve religije ne vode u Nebo, kao što ni svi putevi ne vode u Rim.

Sam Isus govori Božijim autoritetom zato što je On sam pobedio smrt. Muhamed, Konfučije, i drugi trunu u svojim grobovima do dana današnjeg, ali je Isus, svojom sopstvenom silom ustao iz groba tri dana pošto je umro okrutnom smrću na rimskom krstu. Svako ko ima vlast nad smrću zaslužuje pažnju. Svako ko ima vlast nad smrću, zaslužuje da bude saslušan.

Dokaza koji potvrđuju Isusovo vaskrsenje ima na pretek. Prvo, bilo je preko pet stotina svedoka uskrslog Hrista! To ja jako puno očevidaca. Pet stotina glasova se ne može zanemariti. Tu je i činjenica praznog groba; Isusovi neprijatelji su mogli bez problema da zaustave sve priče o vaskrsenju samo da su mogli da pokažu Njegovo mrtvo telo koje se raspada, ali nije bilo tela koje su mogli da pokažu! Grob je bio prazan! Da, Isusov grob je bio pod jakom stražom naoružanih vojnika. Ako uzmemo u obzir da su Njegovi najbliži učenici pobegli u strahu od Njegovog hapšenja i raspeća, malo je verovatno da bi ova banda uplašenih ribara otišla tako daleko da se direktno suprostavi treniranim profesionalnim vojnicima. Jednostavna činjenica je da se Hristovom vaskrsenju ne može umanjiti značaj davanjem razno-raznih objašnjenja.

Ponavljam, svako ko ima silu nad smrću, zaslužuje da bude saslušan. Isus je dokazao svoju moć nad smrću i samim tim potrebno je da čujemo šta ima da kaže. Isus tvrdi da je jedini put ka spasenju (Jovan 14,6). On nije bilo koji put; On nije jedan od mnogih, Isus je jedini put.

Ovaj isti Isus kaže: „Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas odmoriti“ (Matej 11,28). Ovo je grub svet i život nije lak. Većina nas poprilično smo iskrvareni, puni modrica i ožiljaka od borbe. Slažete se? Onda, šta želite? Obnovljenje ili samo religiju? Živog Spasitelja ili još jednog mrtvog „proroka“? Smisaon odnos ili prazne rituale? Isus nije samo jedan od mnogih – On je JEDINI izbor!

Isus je prava „religija“ ako tražite oproštenje (Dela 10,43). Isus je prava „religija“ ako tražite smisaon odnos sa Bogom (Jovan 10,10). Isus je prava „religija“ ako tražite večni dom u Nebu (Jovan 3,16). Poveruj u Isusa Hrista kao svog Spasitelja – i nećeš da zažališ! Veruj Mu za oproštenje svojih greha – i nećeš se razočarati.

Ako želiš da imaš „ispravan odnos“ sa Bogom, evo jednostavne molitve. Upamti, izgovaranje ove ili bilo koje druge molitve te neće spasiti. Samo vera u Hrista te može spasiti od greha. Ova molitva je jednostavno samo način da pokažeš Bogu svoju veru u Njega i da mu se zahvališ što ti je omogućio spasenje. „Bože, znam da sam zgrešio protiv tebe i da zaslužujem da budem kažnjen. Ali Isus Hrist je preuzeo kaznu koju ja zaslužujem, te mi verom u Njega može biti oprošteno. Ja se okrećem od svojih greha i pouzdam se u Tebe za svoje spasenje. Hvala ti za Tvoju predivnu blagodat i oproštenje – dar večnog života! Amin!“

Da li si poverovao u Isusa Hrista zbog onog što si ovde pročitao? Ako jesi, molim te klikni na “Poverovao sam u Isusa Hrista danas” ikonu dole.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Koja je prava religija za mene?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries