settings icon
share icon
Питање

Која је права религија за мене?

srpski
Одговор


Ресторани брзе хране нас маме тиме што нам дозвољавају да наручимо храну онако како желимо. Неки кафићи се хвале са избором од преко сто различитих укуса и врста кафе. Чак и при куповини куће или аута, увек можемо да тражимо оне који имају све опције и форме које желимо. Више не живимо искључиво у свету чоколаде, ваниле и јагоде. Избор је краљ! Можеш да нађеш све што желиш у складу са твојим личним укусом и потребама.

И тако, шта је са религијом која је права за тебе? Шта је са религијом која не говори о греху, ништа не захтева, и не оптерећује са гомилом досадних може и не може? Она тамо негде постоји, баш као што сам је и описао, али да ли је религија нешто што се бира као укус омиљеног сладоледа?

Постоји много гласова који се такмиче за нашу пажњу, тако да, зашто би неко ставио Исуса изнад, рецимо, Мухамеда или Конфучија, Буде или Чарлс Тејз Расела или Џозефа Смита? На крају, не воде ли сви путеви у Небо? Нису ли све религије исте? Истина је да све религије не воде у Небо, као што ни сви путеви не воде у Рим.

Сам Исус говори Божијим ауторитетом зато што је Он сам победио смрт. Мухамед, Конфучије, и други труну у својим гробовима до дана данашњег, али је Исус, својом сопственом силом устао из гроба три дана пошто је умро окрутном смрћу на римском крсту. Свако ко има власт над смрћу заслужује пажњу. Свако ко има власт над смрћу, заслужује да буде саслушан.

Доказа који потврђују Исусово васкрсење има на претек. Прво, било је преко пет стотина сведока ускрслог Христа! То ја јако пуно очевидаца. Пет стотина гласова се не може занемарити. Ту је и чињеница празног гроба; Исусови непријатељи су могли без проблема да зауставе све приче о васкрсењу само да су могли да покажу Његово мртво тело које се распада, али није било тела које су могли да покажу! Гроб је био празан! Да, Исусов гроб је био под јаком стражом наоружаних војника. Ако узмемо у обзир да су Његови најближи ученици побегли у страху од Његовог хапшења и распећа, мало је вероватно да би ова банда уплашених рибара отишла тако далеко да се директно супростави тренираним професионалним војницима. Једноставна чињеница је да се Христовом васкрсењу не може умањити значај давањем разно-разних објашњења.

Понављам, свако ко има силу над смрћу, заслужује да буде саслушан. Исус је доказао своју моћ над смрћу и самим тим потребно је да чујемо шта има да каже. Исус тврди да је једини пут ка спасењу (Јован 14,6). Он није било који пут; Он није један од многих, Исус је једини пут.

Овај исти Исус каже: „Дођите к мени сви који сте уморни и оптерећени, и ја ћу вас одморити“ (Матеј 11,28). Ово је груб свет и живот није лак. Већина нас поприлично смо искрварени, пуни модрица и ожиљака од борбе. Слажете се? Онда, шта желите? Обновљење или само религију? Живог Спаситеља или још једног мртвог „пророка“? Смисаон однос или празне ритуале? Исус није само један од многих – Он је ЈЕДИНИ избор!

Исус је права „религија“ ако тражите опроштење (Дела 10,43). Исус је права „религија“ ако тражите смисаон однос са Богом (Јован 10,10). Исус је права „религија“ ако тражите вечни дом у Небу (Јован 3,16). Поверуј у Исуса Христа као свог Спаситеља – и нећеш да зажалиш! Веруј Му за опроштење својих греха – и нећеш се разочарати.

Ако желиш да имаш „исправан однос“ са Богом, ево једноставне молитве. Упамти, изговарање ове или било које друге молитве те неће спасити. Само вера у Христа те може спасити од греха. Ова молитва је једноставно само начин да покажеш Богу своју веру у Њега и да му се захвалиш што ти је омогућио спасење. „Боже, знам да сам згрешио против тебе и да заслужујем да будем кажњен. Али Исус Христ је преузео казну коју ја заслужујем, те ми вером у Њега може бити опроштено. Ја се окрећем од својих греха и поуздам се у Тебе за своје спасење. Хвала ти за Твоју предивну благодат и опроштење – дар вечног живота! Амин!“

Да ли си поверовао у Исуса Христа због оног што си овде прочитао? Ако јеси, молим те кликни на “Поверовао сам у Исуса Христа данас” икону доле.Врати се на Српску страну

Која је права религија за мене?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries