settings icon
share icon
Pitanje

Da li postnanemo anđeli pošto umremo?

српски

Odgovor


Anđeli su bića koja je Bog stvorio (Kološanima 1:15-17) i u potpunosti se razlikuju od ljudi. Oni su posebni Božiji poslanici koji izvršavaju Njegov plan i služe Hristovim sledbenicima (Jevrejima 1:13-14). Nema indikacija da su anđeli ranije bili ljudi niti bilo šta drugo. Oni su stvoreni kao anđeli. Anđeli nemaju potrebe za Hristovim otkupljenjem ljudskog roda i ne mogu da ga iskuse. 1. Petrova 1:12 opisuje njegovu želju da zavire u jevanđelje ali nije njima namenjeno. Da su bili ljudska bića, koncept spasenja im ne bi bio misterija, pošto bi ga doživeli. Da, oni se raduju kad se grešnik okrene Hristu (Luka 15:10), ali spasenje u Hristu nije za njih.

Konačno, telo vernika umire. Šta se onda dešava? Duh venika ode da bude sa Hristom (2. Korinćanima 5:8). Vernik ne postane anđeo. Zanimljivo je da su i Ilija i Mojsije mogli da se prepoznaju na Gori preobraženja. Nisu bili transformisani u anđele, već su se pojavili kao što jesu, iako proslavljeni, i Petar, Jakov i Jovan su ih prepoznali.

U 1. Solunjanima 4:13-18, Pavle kaže da su oni koji veruju u Hrista zaspali u Isusu, tj. njihova tela su mrtva ali duhovi su im živi. Ovaj tekst nam govori da će Hrist kada se vrati dovesti sa sobom one koji su zaspali u njemu i da će onda dobiti vaskrsnuta, nova tela, kao što je bilo Hristovo vaskrslo telo, i da će se ta tela sjediniti sa duhovima koje će on dovesti sa sobom. Svi oni koji budu živi prilikom Hristovog povratka imaće promenjena tela kao Hrist, i biće potpuno novog duha, bez grešne prirode.

Svi koji veruju u Hrista će prepoznati jedni druge i živeti i biti sa Gospodom zauvek. Služićemo mu tokom cele večnosti, ne kao anđeli, već zajedno sa anđelima. Hvala Gospodu za živu nadu koju daje onima koji veruju u Isusa Hrista.Vrati se na Srpsku stranu

Da li postnanemo anđeli pošto umremo?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries