settings icon
share icon
Питање

Да ли постнанемо анђели пошто умремо?

srpski
Одговор


Анђели су бића која је Бог створио (Колошанима 1:15-17) и у потпуности се разликују од људи. Они су посебни Божији посланици који извршавају Његов план и служе Христовим следбеницима (Јеврејима 1:13-14). Нема индикација да су анђели раније били људи нити било шта друго. Они су створени као анђели. Анђели немају потребе за Христовим откупљењем људског рода и не могу да га искусе. 1. Петрова 1:12 описује његову жељу да завире у јеванђеље али није њима намењено. Да су били људска бића, концепт спасења им не би био мистерија, пошто би га доживели. Да, они се радују кад се грешник окрене Христу (Лука 15:10), али спасење у Христу није за њих.

Коначно, тело верника умире. Шта се онда дешава? Дух веника оде да буде са Христом (2. Коринћанима 5:8). Верник не постане анђео. Занимљиво је да су и Илија и Мојсије могли да се препознају на Гори преображења. Нису били трансформисани у анђеле, већ су се појавили као што јесу, иако прослављени, и Петар, Јаков и Јован су их препознали.

У 1. Солуњанима 4:13-18, Павле каже да су они који верују у Христа заспали у Исусу, тј. њихова тела су мртва али духови су им живи. Овај текст нам говори да ће Христ када се врати довести са собом оне који су заспали у њему и да ће онда добити васкрснута, нова тела, као што је било Христово васкрсло тело, и да ће се та тела сјединити са духовима које ће он довести са собом. Сви они који буду живи приликом Христовог повратка имаће промењена тела као Христ, и биће потпуно новог духа, без грешне природе.

Сви који верују у Христа ће препознати једни друге и живети и бити са Господом заувек. Служићемо му током целе вечности, не као анђели, већ заједно са анђелима. Хвала Господу за живу наду коју даје онима који верују у Исуса Христа.Врати се на Српску страну

Да ли постнанемо анђели пошто умремо?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries