settings icon
share icon
Pitanje

Šta će da se dogodi prema proroštvu o poslednjim vremenima?

српски

Odgovor


Biblija ima monogo toga da kaže o poslednjim vremenima. Skoro svaka knjiga u Bibliji sadrži proroštvo u vezi poslednjih vremena. Bilo bi teško da sakupimo i podredimo sva ova proroštva. Evo vrlo kratkog pregleda onoga što Biblija kaže da će se desiti u poslednjim vremenima.

Hrist će ukloniti sve novorođene vernike koji su deo Crkve (Novozavetni sveci) sa zemlje kroz događaj koji je poznat pod imenom Uznesenje (Prva Solunjanima 4:13-18; Prva Korinćanima 15:51ff). Ovi vernici će biti nagrađeni za svoja dobra dela i službu tokom svog života na zemlji kod sudijskog Hristovog prestola ili će izgubiti svoju nagradu, ali ne i večni život, zbog nedostatka službe i poslušnosti (Prva Korinćanima 3:11-15; Druga Korinćanima 5:10).

Antihrist (zver) će doći na vlast i potpisaće pakt mira (zavet) sa Izraelom za sedam godina (Daniel 9:27). Ovaj sedmogodišnji period je vreme poznato kao vreme Nevolje. Tokom Nevolje, biće užasnih ratova, gladi, epidemija i prirodnih katastrofa. Bog će izlivati svoj gnev protiv greha, zla i pokvarenosti. Nevolja će imati četiri konjanika apokalipse, sedam pečata, trubu i posude gneva.

Na polovini tih 7 godina, antihrist će prekinuti zavet mira sa Izraelom i započeće rat protiv njih. Antihrist će počiniti gnusobu opustošenja i postaviće svoju sliku da bude slavljena u hramu (Daniel 9:27; Druga Solunjanima 2:3-10). Drugi deo Nevolje je poznat kao Velika nevolja i vreme Jakovljeve nevolje.

Na kraju sedam godina Nevolje, antihrist će započeti poslednji napad na Jerusalim, koji će kulminirati bitkom kod Armagedona. Isus Hrist će se vratiti, uništiti antihrista i njegovu armiju i baciti ih u ognjeno jezero (Otkrivenje 19:11-21). Hrist će tada svezati Satanu i baciti ga u bezdan za 1000 godina i vladaće svojim zemaljskim kraljevstvom 1000 godina (Otkrivenje 20:1-6).

Na kraju tih 1000 godina, Satana će biti pušten, poražen, a zatim bačen u ognjeno jezero (Otkrivenje 20:7-10). Hrist će tada suditi svim nevernicima (Otkrivenje 20:10-15) kod Velikog Belog trona, tako što će ih baciti u ognjeno jezero. Hrist će tada stvoriti Novo nebo i Novu zemlju – večno mesto prebivanja za vernike. Neće biti više greha, patnje ili smrti. Takođe, Novi Jerusalim će se spustiti sa neba (Otkrivenje poglavlja 21-22).

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Šta će da se dogodi prema proroštvu o poslednjim vremenima?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries