settings icon
share icon
Питање

Шта ће да се догоди према пророштву о последњим временима?

srpski
Одговор


Библија има моного тога да каже о последњим временима. Скоро свака књига у Библији садржи пророштво у вези последњих времена. Било би тешко да сакупимо и подредимо сва ова пророштва. Ево врло кратког прегледа онога што Библија каже да ће се десити у последњим временима.

Христ ће уклонити све новорођене вернике који су део Цркве (Новозаветни свеци) са земље кроз догађај који је познат под именом Узнесење (Прва Солуњанима 4:13-18; Прва Коринћанима 15:51фф). Ови верници ће бити награђени за своја добра дела и службу током свог живота на земљи код судијског Христовог престола или ће изгубити своју награду, али не и вечни живот, због недостатка службе и послушности (Прва Коринћанима 3:11-15; Друга Коринћанима 5:10).

Антихрист (звер) ће доћи на власт и потписаће пакт мира (завет) са Израелом за седам година (Даниел 9:27). Овај седмогодишњи период је време познато као време Невоље. Током Невоље, биће ужасних ратова, глади, епидемија и природних катастрофа. Бог ће изливати свој гнев против греха, зла и покварености. Невоља ће имати четири коњаника апокалипсе, седам печата, трубу и посуде гнева.

На половини тих 7 година, антихрист ће прекинути завет мира са Израелом и започеће рат против њих. Антихрист ће починити гнусобу опустошења и поставиће своју слику да буде слављена у храму (Даниел 9:27; Друга Солуњанима 2:3-10). Други део Невоље је познат као Велика невоља и време Јаковљеве невоље.

На крају седам година Невоље, антихрист ће започети последњи напад на Јерусалим, који ће кулминирати битком код Армагедона. Исус Христ ће се вратити, уништити антихриста и његову армију и бацити их у огњено језеро (Откривење 19:11-21). Христ ће тада свезати Сатану и бацити га у бездан за 1000 година и владаће својим земаљским краљевством 1000 година (Откривење 20:1-6).

На крају тих 1000 година, Сатана ће бити пуштен, поражен, а затим бачен у огњено језеро (Откривење 20:7-10). Христ ће тада судити свим неверницима (Откривење 20:10-15) код Великог Белог трона, тако што ће их бацити у огњено језеро. Христ ће тада створити Ново небо и Нову земљу – вечно место пребивања за вернике. Неће бити више греха, патње или смрти. Такође, Нови Јерусалим ће се спустити са неба (Откривење поглавља 21-22).Врати се на Српску страну

Шта ће да се догоди према пророштву о последњим временима?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries