settings icon
share icon
Pitanje

Da li je moguće da još anđela zgreši?

српски

Odgovor


Prva Timoteju 5:21 nam govori „ Zaklinjem te pred Bogom i Hristom Isusom i izabranim anđelima da ovo čuvaš bez predrasude i ništa ne činiš po naklonosti". Bez obzira kakav stav imate prema pitanju odabira, Biblija jasno govori da je Bog na neki način uključen u odabir onih koji će biti spašeni – ili, u ovom slučaju, koji od anđeča neće zgrešiti.

Božiji suvereni izbori vide se kroz Bibliju: On je odabrao Avrama da bude otac mnogim nacijama (Postanje 17:4-5); On je odabrao Izrael da bude Njegov poseban narod (Postanje 17:7); On je odabrao Mariju da bude Isusova majka (Luka 1:35-37); On je odabrao dvanaest apostola da žive sa Gospodom Isusom tri godine i uče od Njega (Marko 3:13-19) i odabrao je Pavla da pronese evanđelje mnogim ljudima, lično i kroz poslanice (Dela 9: 1-19). Isto tako, odabrao je ljude iz „od svakog plemena i jezika i naroda i narodnosti" (Otkrivenje 5:9) da u veri dođu Hristu. One koji je odabrao doći će k Njemu i On ih nikad neće izbaciti.

Izgleda da je Bog takođe napravio odabir kada su u pitanju anđeli. Božiji sveti anđeli su „odabrani" –to znači da ih je Bog izabrao. Možda je Bog dao svim anđelima jednokratan izbor da ga slušaju ili ne. U svakom slučaju, oni koji su zgrešili i pratili Lucifera su izgubljeni i osuđeni. Oni koji su izabrali da ostanu verni Bogu su bezbedni zbog te odluke. Biblija nam ne daje razlog da verujemo da je moguće da anđeli i dalje greše, ništa više nego što nam daje razlog da verujemo da odabrani mogu da otpadnu i da budu zauvek izgubljeni.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li je moguće da još anđela zgreši?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries