settings icon
share icon
Питање

Да ли је могуће да још анђела згреши?

srpski
Одговор


Прва Тимотеју 5:21 нам говори „ Заклињем те пред Богом и Христом Исусом и изабраним анђелима да ово чуваш без предрасуде и ништа не чиниш по наклоности". Без обзира какав став имате према питању одабира, Библија јасно говори да је Бог на неки начин укључен у одабир оних који ће бити спашени – или, у овом случају, који од анђеча неће згрешити.

Божији суверени избори виде се кроз Библију: Он је одабрао Аврама да буде отац многим нацијама (Постање 17:4-5); Он је одабрао Израел да буде Његов посебан народ (Постање 17:7); Он је одабрао Марију да буде Исусова мајка (Лука 1:35-37); Он је одабрао дванаест апостола да живе са Господом Исусом три године и уче од Њега (Марко 3:13-19) и одабрао је Павла да пронесе еванђеље многим људима, лично и кроз посланице (Дела 9: 1-19). Исто тако, одабрао је људе из „од сваког племена и језика и народа и народности" (Откривење 5:9) да у вери дођу Христу. Оне који је одабрао доћи ће к Њему и Он их никад неће избацити.

Изгледа да је Бог такође направио одабир када су у питању анђели. Божији свети анђели су „одабрани" –то значи да их је Бог изабрао. Можда је Бог дао свим анђелима једнократан избор да га слушају или не. У сваком случају, они који су згрешили и пратили Луцифера су изгубљени и осуђени. Они који су изабрали да остану верни Богу су безбедни због те одлуке. Библија нам не даје разлог да верујемо да је могуће да анђели и даље греше, ништа више него што нам даје разлог да верујемо да одабрани могу да отпадну и да буду заувек изгубљени.Врати се на Српску страну

Да ли је могуће да још анђела згреши?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries