settings icon
share icon
Pitanje

Šta Biblija kaže o obraćenju na samrtnoj postelji?

српски

Odgovor


Najpoznatiji primer obraćenja u zadnji čas/na samrtnoj postelji u Bibliji je slučaj kriminalca koji je bio raspet pored Isusa (Luka 24:39-43). Samo nekoliko trenutaka pre sopstvene smrti, ovaj kriminalac bio je nevernik koji je ismevao Hrista (Matej 27:44). Međutim, u zadnji čas, kriminalac se pokajao i priznao Isusa kao nebeskog Kralja. Gospod mu je dao blagosloveno obećanje: „Danas ćes biti sa mnom u Raju”.

Iako priča o kriminalcu na krstu pokazuje da su obraćenja u zadnji čas moguća, Biblija nas upozorava da se pokajemo danas i ne čekamo više ni jedan trenutak. Jovan Krstitelj je upozorio:„Pokajte se, jer se približilo carstvo nebesko”(Matej 3:2). Isus je imao istu poruku koja se tiče potrebe momentalnog pokajanja (Matej 4:17).

Biblija nas upozorava po pitanju kratkotrajnosti života. „Vi ste vodena para koja se zamalo pokaže i onda nestane” (Jakovljeva 4:14). Nije nam dato uputstvo da razmislimo o obraćenju jednog dana, već da verujemo danas! „Danas ako čujete Njegov glas, neka vam ne otvrdnu vaša srca” (Jevrejima 4:7). Niko od nas ne zna koliko vremena mu je ostalo u ovom životu i koje će biti okolnosti naše smrti. Možda umremo iznenada i neočekivano što će sprečiti obraćenje na samrti. Jedino razumsko rešenje je da se pokajemo i verujemo u Isusa Hrista danas. „U zgodno vreme uslisih te i u dan spasenja pomogoh ti. Evo sad je napoželjnije vreme, evo sad je dan spasenja”(2. Korinćanima 6:2). EnglishVrati se na Srpsku stranu

Šta Biblija kaže o obraćenju na samrtnoj postelji?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries