settings icon
share icon
Питање

Шта Библија каже о обраћењу на самртној постељи?

srpski
Одговор


Најпознатији пример обраћења у задњи час/на самртној постељи у Библији је случај криминалца који је био распет поред Исуса (Лука 24:39-43). Само неколико тренутака пре сопствене смрти, овај криминалац био је неверник који је исмевао Христа (Матеј 27:44). Међутим, у задњи час, криминалац се покајао и признао Исуса као небеског Краља. Господ му је дао благословено обећање: „Данас ћес бити са мном у Рају”.

Иако прича о криминалцу на крсту показује да су обраћења у задњи час могућа, Библија нас упозорава да се покајемо данас и не чекамо више ни један тренутак. Јован Крститељ је упозорио:„Покајте се, јер се приближило царство небеско”(Матеј 3:2). Исус је имао исту поруку која се тиче потребе моменталног покајања (Матеј 4:17).

Библија нас упозорава по питању краткотрајности живота. „Ви сте водена пара која се замало покаже и онда нестане” (Јаковљева 4:14). Није нам дато упутство да размислимо о обраћењу једног дана, већ да верујемо данас! „Данас ако чујете Његов глас, нека вам не отврдну ваша срца” (Јеврејима 4:7). Нико од нас не зна колико времена му је остало у овом животу и које ће бити околности наше смрти. Можда умремо изненада и неочекивано што ће спречити обраћење на самрти. Једино разумско решење је да се покајемо и верујемо у Исуса Христа данас. „У згодно време услисих те и у дан спасења помогох ти. Ево сад је напожељније време, ево сад је дан спасења”(2. Коринћанима 6:2).Врати се на Српску страну

Шта Библија каже о обраћењу на самртној постељи?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries