settings icon
share icon
Pitanje

Da li je u redu da ponavljamo molitvu za istu stvar, ili to treba da tražimo samo jednom?

српски

Odgovor


Luka 18:1-7 izjavljuje: “A kaza im priču da bi pokazao kako treba svagda da se mole i da ne malaksavaju. Reče: u jednom gradu bio neki sudija koji se nije bojao Boga i nije Mario za ljude. A u tom gradu bila jedna udovica koja je dolazila k njemu i govorila: odbrani me od moga protivnika pred sudom. Ali on neko vreme nije hteo; a posle reče u sebi: ako se i ne bojim Boga niti marim za ljude, odbraniću ovu udovicu, jer mi dosađuje, da ne bi najzad došla i izbila me. Dalje reče Gospod: čujte šta govori nepravedni sudija. A Bog, zar da ne odbrani svoje izabrane koji mu vapiju danju i noću, i zar da okleva s njima?”

Luka 11:5-13 objavljuje: “Reče im još: ako ko od vas ima prijatelja, pa mu ovaj dođe u ponoć i kaže mu: prijatelju, pozajmi mi tri hleba, jer mi je prijatelj došao s puta, a ja nemam šta da mu iznesem, a on iznutra odgovori: nemoj da me uznemiravaš, vrata su već zatvorena i moja deca su sa mnom u postelji; ne mogu da ustanem i da ti dam. Kažem vam, ako i ne ustane da mu da zato što mu je prijatelj, ustaće zbog njegove bezočnosti i daće mu koliko mu je potrebno. I ja vam kažem: molite i daće vam se; tražite i naći ćete; kucajte i tvoriće vam se. Jer svako ko moli dobiva, i ko traži nalazi, i otvoriće se onome koji kuca. Koji je to otac među vama, koji će svome sinu, kad zaište hleb, dati kamen? Ili ako zatraži ribu, hoće li mu umesto ribe dati zmiju? Ili ako zaište jaje, hoće li mu dati škorpiju? Kad dakle, vi kao zli ljudi umete da dajete dobre darove svojoj deci, koliko će više vaš Otac nebeski dati Duha Svetoga onima koji ga mole."

Oba ova odeljka nas ohrabruju da se molimo – i da nastavimo da se molimo! Nema ništa pogrešno u tome da iznova tražimo istu stvar. Sve dotle dok je u skladu sa Božijom voljom (Prva Jovanova 5:14-15), nastavi da tražiš dok Bog ne usliši tvoj zahtev ili ne ukloni želju iz tvog srca. Ponekad nas Bog prisiljava da čekamo na odgovor na našu molitvu da bi nas naučio strpljenju i izdržljivosti. Ponekad mi tražimo nešto za šta još nije došlo Božije vreme u našim životima. Ponekad tražimo nešto što nije Božija volja za nas i On nam kaže ne. Molitva nije samo predstavljanje naših zahteva Bogu, ona je Božije predstavljanje svoje volje našim srcima. Nastavite da molite, nastavite da kucate, nastavite da tražite – sve dok Bog ne usliši vaše zahteve ili dok vas ne ubedi da vaš zahtev nije Njegova volja za vas.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Da li je u redu da ponavljamo molitvu za istu stvar, ili to treba da tražimo samo jednom?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries