settings icon
share icon
Питање

Да ли је у реду да понављамо молитву за исту ствар, или то треба да тражимо само једном?

srpski
Одговор


Лука 18:1-7 изјављује: “А каза им причу да би показао како треба свагда да се моле и да не малаксавају. Рече: у једном граду био неки судија који се није бојао Бога и није Марио за људе. А у том граду била једна удовица која је долазила к њему и говорила: одбрани ме од мога противника пред судом. Али он неко време није хтео; а после рече у себи: ако се и не бојим Бога нити марим за људе, одбранићу ову удовицу, јер ми досађује, да не би најзад дошла и избила ме. Даље рече Господ: чујте шта говори неправедни судија. А Бог, зар да не одбрани своје изабране који му вапију дању и ноћу, и зар да оклева с њима?”

Лука 11:5-13 објављује: “Рече им још: ако ко од вас има пријатеља, па му овај дође у поноћ и каже му: пријатељу, позајми ми три хлеба, јер ми је пријатељ дошао с пута, а ја немам шта да му изнесем, а он изнутра одговори: немој да ме узнемираваш, врата су већ затворена и моја деца су са мном у постељи; не могу да устанем и да ти дам. Кажем вам, ако и не устане да му да зато што му је пријатељ, устаће због његове безочности и даће му колико му је потребно. И ја вам кажем: молите и даће вам се; тражите и наћи ћете; куцајте и твориће вам се. Јер свако ко моли добива, и ко тражи налази, и отвориће се ономе који куца. Који је то отац међу вама, који ће своме сину, кад заиште хлеб, дати камен? Или ако затражи рибу, хоће ли му уместо рибе дати змију? Или ако заиште јаје, хоће ли му дати шкорпију? Кад дакле, ви као зли људи умете да дајете добре дарове својој деци, колико ће више ваш Отац небески дати Духа Светога онима који га моле."

Оба ова одељка нас охрабрују да се молимо – и да наставимо да се молимо! Нема ништа погрешно у томе да изнова тражимо исту ствар. Све дотле док је у складу са Божијом вољом (Прва Јованова 5:14-15), настави да тражиш док Бог не услиши твој захтев или не уклони жељу из твог срца. Понекад нас Бог присиљава да чекамо на одговор на нашу молитву да би нас научио стрпљењу и издржљивости. Понекад ми тражимо нешто за шта још није дошло Божије време у нашим животима. Понекад тражимо нешто што није Божија воља за нас и Он нам каже не. Молитва није само представљање наших захтева Богу, она је Божије представљање своје воље нашим срцима. Наставите да молите, наставите да куцате, наставите да тражите – све док Бог не услиши ваше захтеве или док вас не убеди да ваш захтев није Његова воља за вас.Врати се на Српску страну

Да ли је у реду да понављамо молитву за исту ствар, или то треба да тражимо само једном?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries