settings icon
share icon
Pitanje

Šta to znači da se molimo u Isusovo ime?

српски

Odgovor


Molitva u Isusovo ime se uči u Jovanu 14:13-14: “I što god zaištete u moje ime, to ću učiniti da se proslavi Otac u Sinu. Ako me što zamolite u moje ime, ja ću učiniti.” Neki pogrešno primenjuju ovaj stih verujući da ako kažu “u Isusovo ime” na kraju molitve to čini da Bog uvek garantuje ono za šta se molimo. Ovo znači da reči “u Isusovo ime” tretiramo kao magičnu formulu. Ovo je apsolutno nebiblijski.

Molitva u Isusovo ime znači da se molimo sa Njegovim autoritetom i da tražimo od Boga Oca da odgovori na naše molitve zato što dolazimo u ime Njegovog Sina, Isusa. Molitva u imenu Isusa je isto što i molitva u skladu sa Božijom voljom: "I ovo je pouzdanje koje imamo u Njega; da nas sluša ako šta molimo po Njegovoj volji. I kad znamo da nas sluša kad što molimo, znamo da stvarno imamo ono što smo od Njega iskali." (Prva Jovanova 5:14-15). Molitva u Isusovo ime je molitva za stvari koje će ispoštovati i proslaviti Isusa.

Da kažemo, “U ime Isusa” na kraju molitve nije magična formula. Ako ono što tražite ili kažete u molitvi nije za slavu Božiju, i po Božijoj volji, izgovaranje “U ime Isusa” je besmisleno. Iskrena molitva u ime Isusa i za Njegovu slavu je ono što je važno, a ne samo dodavanje nekih reči na kraju molitve. Nisu reči te koje su bitne u molitvi, već svrha molitve. Molitva za stvari koje su u skladu sa Božijom voljom je srž molitve u Isusovom imenu.

EnglishVrati se na Srpsku stranu

Šta to znači da se molimo u Isusovo ime?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries