settings icon
share icon
Питање

Шта је молитва у Исусово име и да ли је библијски?

srpski
Одговор


Молитва у Исусово име се учи у Јовану 14:13-14: “И што год заиштете у моје име, то ћу учинити да се прослави Отац у Сину. Ако ме што замолите у моје име, ја ћу учинити.” Неки погрешно примењују овај стих верујући да ако кажу “у Исусово име” на крају молитве то чини да Бог увек гарантује оно за шта се молимо. Ово значи да речи “у Исусово име” третирамо као магичну формулу. Ово је апсолутно небиблијски.

Молитва у Исусово име значи да се молимо са Његовим ауторитетом и да тражимо од Бога Оца да одговори на наше молитве зато што долазимо у име Његовог Сина, Исуса. Молитва у имену Исуса је исто што и молитва у складу са Божијом вољом: "И ово је поуздање које имамо у Њега; да нас слуша ако шта молимо по Његовој вољи. И кад знамо да нас слуша кад што молимо, знамо да стварно имамо оно што смо од Њега искали." (Прва Јованова 5:14-15). Молитва у Исусово име је молитва за ствари које ће испоштовати и прославити Исуса.

Да кажемо, “У име Исуса” на крају молитве није магична формула. Ако оно што тражите или кажете у молитви није за славу Божију, и по Божијој вољи, изговарање “У име Исуса” је бесмислено. Искрена молитва у име Исуса и за Његову славу је оно што је важно, а не само додавање неких речи на крају молитве. Нису речи те које су битне у молитви, већ сврха молитве. Молитва за ствари које су у складу са Божијом вољом је срж молитве у Исусовом имену.Врати се на Српску страну

Шта је молитва у Исусово име и да ли је библијски?
Поделите ову страницу: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries