settings icon
share icon
Pitanje

Koliko mlad možeš da budeš i zamoliš Isusa da bude tvoj Spasitelj?

српски

Odgovor


Ne postoji uslov za godine spasenja. Sam Isus je rekao: „Pustite decu i ne branite im da dođu k meni, jer takvima pripada nebesko carstvo” (Matej 19:14). Čim su deca dovoljno stara da mogu da razumeju da su grešni (Rimljanima 3:23), da je Isus umro da bi platio cenu za njihove grehe (Rimljanima 5:8; 6:23) i da moraju da poveruju u Hrista za spasenje (Jovan 3:16), tada su oni dovoljno odrasli za spasenje.

Dete ne mora da razume sva kompleksna pitanja koja su deo doktrine spasenja. Bitno je da se roditelji pobrinu da njihova deca razumeju osnovne stvari (gore opisane), ali obećanje Dela 16:31 važi i za odrasle i za dete: „Pouzdaj se u Gospoda Isusa i bićes spašen”.

Malu deca, bilo da su rođena u porodici vernika ili ne, Bog može odabrati, iskupiti Hristovom krvlju i učiniti delo Svetog Duha u njihovim srcima i da tako odu na nebo. U kom stadijumu u njihovim životima će oni shvatiti sve ove stvari zavisi od deteta do deteta. Neka mala deca su posebno meka srca i kada čuju da je Isus umro za njih, postanu odmah svesni svoje grešne prirode i odgovore na tu istinu. Druga, koja su sangvinici po prirodi, možda ne dođu do te spoznaje sve dok nisu mnogo stariji. Samo Gospod zna pomisli srca i verujemo Njemu „da traži i spase ono što je propalo (Luka 19:10) u skladu sa Njegovom savršenom voljom i vremenom. EnglishVrati se na Srpsku stranu

Koliko mlad možeš da budeš i zamoliš Isusa da bude tvoj Spasitelj?
Podelite ovu stranicu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries